Danmark cykler sammen – hver for sig

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Cykelløbet, der støtter Julemærkehjemmenes hjælpearbejde, foregår søndag den 24. maj. Du bestemmer selv, om du vil cykle 10, 30, 50 eller 100 kilometer. Start og mål er foran din egen hoveddør.

Dansk Cykle Union (DCU) står bag Danmarks største virtuelle cykelløb søndag den 24. maj 2020. Og samtidig med fællesskab i pedalerne er målet at samle penge ind til børn på Julemærkehjem. Det skriver Julemærkefonden i en pressemeddelelse.

Både start og mål er lige foran din egen hoveddør

Mange cykelløb er blevet aflyst, men forårsvejret lokker stadig. DCU arrangerer det største virtuelle cykelløb med et godt formål, og det er at støtte Julemærkehjemmenes hjælpearbejde til gavn for udsatte børn i Danmark.

Cykelløbet foregår søndag den 24. maj 2020. Du bestemmer selv, om du vil cykle 10, 30, 50 eller 100 kilometer.

Start og mål er foran din egen hoveddør. Startskuddet går kl. 10.00, og der er mulighed for at dele din tid og billeder fra din rute.

Oplagt med en donation til Julemærkehjemmene

»Alle cykelløb og træninger har været aflyst hele foråret, så vi fik ideen til at arrangere et virtuelt cykelløb for hele Danmark,« Lars Moss, der er kommerciel chef i Danmarks Cykle Union, og fortsætter:

»Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med Julemærkefonden, og derfor var det oplagt for os at tænke en donation til Julemærkehjemmene ind i cykelløbet. Alle kan være med, og vi håber at se både store og små, unge og gamle, rutinerede og mindre rutinerede cyklister på veje og stier søndag den 24. maj.«

Artiklen fortsætter under billedet.

Børnene på Julemærkehjemmene har fundet cyklerne frem. Her er udeliv og cykelture en del af et ophold på et Julemærkehjem. (Foto: Julemærkehjemmet Skælskør).

»Det er helt fantastisk, hvis vi kan få hele Danmark til at cykle for børn på Julemærkehjem, og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange har lyst til at være med,« siger direktøren for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen, og fortsætter:

»Der er distancer for alle, og det fællesskab, der opstår, når mange gør det samme samtidig, er helt i tråd med det, der betyder allermest for børnene på de fem Julemærkehjem – at være en del af fællesskabet. Julemærkehjemmene er helt afhængige af indsamlede midler, og vi har i foråret oplevet, at flere events til fordel for hjemmene er blevet aflyst.«

Læs mere og tilmeld dig på: julemaerket.dk.

Øverst: Dansk Cykle Union håber, at mange vil bakke op om Danmarks største virtuelle cykelløb, der finder sted søndag den 24. maj 2020. (Foto: Danmarks Cykle Union). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.