Dom i sag om fangeflugten fra retspsykiatrien

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Den 24-årige flugtfange fra retspsykiatrien i Slagelse er idømt et år og tre måneders fængsel.

Der er netop ved Retten i Næstved faldet dom i sagen om befrielse den 19. november sidste år – under anvendelse af gasvåben – af en person, der sad fængslet (i surrogat) på afdelingen for Retspsykiatri i Slagelse.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Seks af de syv blev fundet skyldige og idømt straf

I alt syv personer var tiltalt i sagen, herunder den fængslede, og seks af de syv blev fundet skyldige og idømt følgende straffe:

  • En 24-årig mand (flugtfangen, Hemin Dilshad Saleh) blev idømt et år og tre måneders fængsel. Han tog sig betænkningstid med hensyn til anke.
  • En 25-årig mand (FM) blev idømt en fællesstraf på to år og tre måneders fængsel. Han ankede dommen til frifindelse.
  • En 25-årig mand (AM) blev idømt et år og tre måneders fængsel. Han ankede dommen til frifindelse.
  • En 23-årig mand (MSIA) blev idømt to år og ni måneders fængsel. Han blev tillige fundet skyldig i opbevaring af cirka 250 gram kokain, og han blev udvist. Han ankede dommen til frifindelse.
  • En 20-årig mand (MR) blev idømt et år og tre måneders fængsel. Han ankede dommen til frifindelse.
  • En 22-årig mand (MA) blev frifundet (han sidder pt. varetægtsfængslet i forbindelse med en sag i en anden politikreds).
  • En 18-årig mand (BD) blev idømt et års fængsel. Han modtog dommen.

Som følge af de domfældtes bandetilknytning blev de endvidere idømt et opholdsforbud for tre år (Slagelse inden for byskiltet samt en større del af København N og NV).

»Det er tilfredsstillende, at dygtigt politiarbejde har gjort det muligt at stille gruppen bag den voldsomme aktion strafferetligt til ansvar og altså ikke alene de to personer, der befandt sig på gerningsstedet – den retspsykiatriske afdeling,« siger specialanklager Skipper Pelle Falsled.

Et ledende bandemedlem af NNV (Nord-Nordvest)

Den 24-årige flugtfange, Hemin Dilshad Saleh, blev befriet under et besøg i et pårørenderum, hvor gerningsmændene havde smuglet to pistoler ind i en kageæske fra en bager. De hev pistolerne op midt i kaffen, hvorpå de sigtede på to ansatte og skød ned i gulvet.

Hemin Dilshad Saleh er et ledende bandemedlem af NNV (Nord-Nordvest), som er i konflikt med Brothas. Han sad varetægtsfængslet, fordi han er sigtet for at have udøvet særlig rå, brutal og farlig vold mod en rivaliserende bandeleder.

Læs også: Væbnet befrielsesaktion i Slagelse By.

Læs også: Handlingsplan efter fangeflugten i Slagelse.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.