Bliv viet i det fri eller i hjemmet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Slagelse.News – Byrådsmedlem Christopher Trung blev giftefoged for to år siden, og i mellemtiden har han blandt andet været med til et overraskelsesbryllup.

Hvis du og din kæreste eller forlovede ønsker at blive viet udenfor eller i hjemmet, så kan byrådsmedlem Christopher Trung (V) måske hjælpe dig. Det gælder også ved overraskelsesbryllupper.

Siden 2018, hvor Christopher Trung blev giftefoged sammen med en række andre byrådsmedlemmer, har han løbende viet par forskellige steder i Slagelse Kommune – både indendørs, udendørs, i hjemmet og på rådhuset.

Optrådte som ballonmand, men kom som giftefoged

Christopher Trung tilbyder blandt andet overraskelsesbryllupper, hvor han kommer under dække som gæst, ballonmand, fotograf eller noget helt fjerde. Det er gratis, men skal planlægges i god tid.

»Det er en god idé at kontakte mig direkte, for at vi kan finde ud af, om jeg kan den pågældende dag, vel og mærke i god tid,« siger fortæller Christopher Trung og fortsætter:

»Indtil videre har jeg været ude og vie flere par under forskellige omstændigheder. Jeg har viet et par til et overraskelsesbryllup, og her under COVID-19 har jeg også været fotograf samtidig med vielsen. Altså ikke helt på samme tid, men før og efter selve vielsen.«

Gæsterne troede, at de kun skulle til barnedåb, men så var det også et overraskelsesbryllup.

»Jeg har viet et par til deres datters barnedåb på Musholm Konferencecenter, hvor det kun var parret, fotografen og to af gæsterne, som vidste, at det vil være et overraskelsesbryllup. Her ankom jeg under dække som ballonmand, hvor jeg startede med at lave ballondyr til børnene,« siger han.

Da Christopher Trung skulle vie parret under corona-pandemien, viste det sig, at bruden var Christopher Trungs mors kollega.

»Under COVID-19 har jeg viet et par, hvor det var på afstand. Vi indtog byrådssalen, da det egentlige vielseslokale var alt for småt. Det viste sig så senere, at jeg havde viet min mors kollega,«

Hjælper meget gerne med at gøre vielsen speciel

Det er altid en særlig oplevelse at vie et par, uanset om det er en traditionel borgerlig vielse, eller om det er et overraskelsesbryllup.

Det er naturligvis aldrig en overraskelse for selve brudeparret, som allerede har forberedt sig grundigt.

»Det er en helt særlig ting at vie et par. Jeg foretrækker at kontakte parret forinden, både for at sikre mig at alle navne udtales korrekt, men også for at høre, om der er noget, jeg kan gøre for at gøre vielsen mere særlig, end den i forvejen er,« siger Christopher Trung og fortsætter:

»Jeg kan selvfølgelig ikke bare gå hen til to tilfældige mennesker og sige: “Nu er I viet, ha’ en god dag.”«

Hvordan bliver man gift i Slagelse Kommune?

Et bryllup kræver altid en smule forberedelse og lidt papirarbejde, og så skal parret tage stilling til, hvem de ønsker som giftefoged.

»Parret skal først udfylde en ægteskabserklæring fra den kommune, som enten den ene part eller begge parter bor i. Når det er sket, så vil det som regel være borgmesteren, der vier. Men hvis parret ønsker at blive viet af et specifikt byrådsmedlem, kan det også godt lade sig gøre, hvis vedkommende har mulighed for det,« siger Christopher Trung og fortsætter

»Inden vielsen skal jeg som giftefoged lige sørge for at få hentet papirerne til vielsen, som skal udfyldes af parret og undertegnede. Det at vie parret er magisk, hvor jeg går i gang med et officielt vielsesritual, hvor jeg fortæller et par ord om, hvad det vil sige at indgå ægteskab.«

Læs om: vielse på rådhuset, i kirken eller i godkendt trossamfund på slagelse.dk.

Læs mere om: borgerlig vielse på trung.dk (byrådsmedlem).

Læs mere om: bryllup i folkekirken på folkekirken.dk.

Find en kirke i Slagelse Provsti på: slagelseprovsti.dk.

Øverst: Overraskelsesbryllup. (Foto: Privatfoto). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.