Nye regler i nattelivet – og husk volumenknappen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Nye regler i aften- og nattelivet betyder, at restaurationer og værtshuse må holde åbent til kl. 02.00, men der må ikke lukkes nye gæster ind efter kl. 23.00. Lad i øvrigt være med at tage soundboxen med, opfordrer rigspolitichefen.

Med udsigt til endnu en lun weekend minder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om de nye regler og åbningstider for restaurationer og værtshuse og opfordrer samtidig til, at man viser hensyn til hinanden og holder igen på volumenknappen. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Inden kl. 23 skal man beslutte, hvor man vil være

De nye regler i aften- og nattelivet betyder, at restaurationer og værtshuse nu må holde åbent til kl. 02.00. Det er dog betinget af, at der ikke lukkes nye gæster ind efter kl. 23.00. Hvis du er i byen, skal du altså inden kl. 23 have bestemt dig for, hvor du tilbringer resten af aftenen.

Om de nye regler bliver overholdt, kommer politiet til at holde et vågent øje med. På samme vis er politiet også meget opmærksom på gener med larm eller høj musik.

»Der er desværre nogen, der ikke kan finde ud af, hvornår festen er slut og som fortsætter festen til gene for andre mennesker. Men vi vil som sædvanlig være en del af nattelivet og fortsætte vores kontroller for at sikre ro og orden,« siger politidirektør Lene Frank og fortsætter:

»Vi kommer selvfølgelig også til at holde øje med, om de nye regler og åbningstider for restaurationer og værtshuse overholdes, og om folk kan finde ud af at holde musikken på et acceptabelt niveau.«

Hvis politiet konstaterer, at der holdes åbent efter kl. 24.00, selvom der er lukket nye gæster ind efter kl. 23.00, så kan det udløse bøder på op til 40.000 kroner til ejeren af stedet.

Brug den sunde fornuft – også ved soundboxen

Selv om der åbnes mere op for nattelivet, så er det vigtigt, at vi stadig husker på at være forsigtige, bruge vores sunde fornuft og overholde de retningslinjer, der kan gardere os mod smitte med coronavirus. Også når klokken er mange og musikken er god.

En opfordring fra politiet lyder i den sammenhæng: Lad soundboxen blive hjemme, for du risikerer, at politiet vi tager den med og bytter den ud med en bøde, hvis volumenknappen er skruet for højt op.

»Hvis man vil videreføre festen i parker og på pladser på en sådan måde, at andre mennesker forstyrres og generes i deres nattesøvn, så vil politiet også være derude,« siger rigspolitichef Thorkild Fogde i en anden pressemeddelelse og fortsætter:

»Så mit råd til jer vil være: Lad være med at tage soundboxen med, hvis I vil undgå, at vi giver bøder og måske konfiskerer den.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Bru-nO / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.