Ansigtsløse plakater fra Socialdemokratiet og Konservative

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Folketingskandidat Frederik Vad (S) forsøger sig med alternative budskabsplakater uden ansigt. Jacob Stryhn (K) var derimod slet ikke opstillet som kandidat i lørdags, og derfor var der intet ansigt at hænge op.

Lørdag den 8. oktober 2022 kl. 12.00 gik det løs med valgplakaterne i hele kommunen. Dog er mange vælgere kritiske over for plakater, fordi et ansigt er dybt intetsigende. Derfor forsøger Slagelsekredsens socialdemokratiske folketingskandidat, Frederik Vad, sig med alternative budskabsplakater.

Anderledes var det med Slagelsekredsens konservative folketingskandidat, for der var slet intet ansigt, efter Christian Freitag havde trukket sig i 11. time. Derfor blev der lavet nogle midlertidige plakater med sprøjtemaling. Jacob Stryhn fra Korsør, der blev valgt som folketingskandidat på en ekstraordinær generalforsamling dagen efter, var dog med ude i lørdags.

Ansigtsløse budskabsplakater med kandidatens politik

Holdningerne til valgplakater er mange. Nogle kritiserer plakaterne af klimahensyn. Nogle synes, at plakaterne er grimme. Andre kritiserer plakaterne, fordi et billede af et ansigt ikke siger noget om kandidatens politik og heller ikke om kandidatens holdninger.

Den pointe – eller kritik om man vil – er der nogle af folketingskandidaterne, der har taget til sig. En af dem er Frederik Vad (S), der er folketingskandidat i Sjællands Storkreds, hvor han er opstillet i Slagelsekredsen. Han har valgt, at en stor del af hans plakater skal have et politisk budskab – der siger noget om, hvad han mener – i stedet for, at det bare er en plakat med hans ansigt.

»Politik skal tage udgangspunkt i holdninger. Derfor forsøger jeg mig med de her lidt alternative budskabsplakater, der fortæller noget om mit politiske kompas, og hvad jeg synes, der er vigtigt,« siger Frederik Vad i en pressemeddelelse.

Debatten handler mere om personer end holdninger

Ifølge Socialdemokratiets lokale folketingskandidat taler det sig ind i et større billede. Frederik Vad er nemlig bekymret for den politiske debat, som han oplever lige nu. Og han frygter, at vælgerne hopper af på vejen og toner ud af en ellers vigtig valgkamp, der finder sted i usikre tider.

»Hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg faktisk, at optakten til den her valgkamp har været rædselsfuld. Den politiske debat har handlet mere om personer end om holdninger. Når jeg banker på døre i Slagelse, Korsør eller er andet sted på Vestsjælland, oplever jeg oftere, at mennesker fortæller, at de ikke kan holde det ud. Det bør alle kandidater tage alvorligt. For en valgkamp skal handle om holdninger, løsninger og værdier,« siger Frederik Vad.

Den bekymring taler sig ind i den samme problemstilling, som Christian Freitag (K) nævnte i forbindelse med, at han trak sig som kandidat:

»Jeg egner mig bedst at arbejde med og debattere indholdet i konkrete politiske beslutninger. Jeg egner mig langt dårligere til at deltage i den næsten konstante politiske kamp og politiske promovering, som jeg kan se, er en stor del af dagligdagen som politiker. Den har jeg svært ved at se mig selv som en del af,« skrev han i en pressemeddelelse for snart tre uger siden, da han trak sig.

Konservative plakatmalere på gør det selv-værkstedet

Det Konservative Folkeparti havde derfor ingen kandidat i lørdags, og der var først opstillingsmøde (ekstraordinær generalforsamling) dagen efter. Der var med andre ord ingen ansigter fra Slagelsekredsen at hænge op på daværende tidspunkt.

»Hvad gør man, når man mangler valgplakater? Man laver dem da bare selv! Så der har været fuld gang i gør det selv-værkstedet, takket været vores handlekraftige bagland og flere virksomheder,« skrev vælgerforeningen på Facebook lørdag morgen.

»At der endnu ikke er sat navn på folketingskandidaten, skal selvfølgelig ikke forhindre os fra at være en synlig aktiv del af valgkampen,« sagde 52-årige Jacob Stryhn fra Korsør, der stod klar, da klokken slog 12.00 i lørdags.

»Tanken er, at vi så får hængt de her midlertidige plakater op på udvalgte steder, hvor vi så senere kan skifte dem ud med plakater fra vores nye folketingskandidat,« tilføjede Christopher Trung, der er byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune, i en pressemeddelelse.

Dagen efter, altså søndag den 9. oktober, blev Jacob Stryhn valgt som konservativ folketingskandidat, og han er nu travlt beskæftiget med sin kampagne og måske også med plakater med sit ansigt på.

Læs også: Konservativ folketingskandidat trækker sig.

Øverst: Kreative valgplakater fra Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune med den nu nyvalgte folketingskandidat Jacob Stryhn (K) fra Korsør. (Foto: Christopher Trung (Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.