Gratis krisehjælp til sjællandske minkavlere

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Lige nu er det uklart, hvordan minkavlerne bliver kompenseret økonomisk, men i VKST står rådgiverne til rådighed både nu og her med den akutte krisehjælp samt i det videre forløb.

VKST tilbyder akut krisehjælp til alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster. Det oplyser VKST i en pressemeddelelse.

Minkavlerne kan få gratis pakke med krisepsykolog

Efter regeringens udmelding onsdag om, at alle mink i Danmark skal aflives, tilbyder VKST nu alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster akut krisehjælp i form af en gratis pakke med en krisepsykolog.

Læs også: Alle mink i Danmark skal aflives.

Med et snuptag har corona udryddet et helt erhverv, og for mere end 1.000 minkavlere og deres familier lægger levebrødet og livsværket nu i ruiner.

»For minkavlerne er det en helt ubegribelig udmelding, og det rammer naturligvis både de materielle og menneskelige værdier, og generationer er ramt med kaos. Derfor er der behov for krisehjælp uanset, hvordan du som minkavler står stillet. Og vi stiller naturligvis vores hjælp til rådighed,« siger Mads Birk Kristoffersen, der er administrerende direktør i VKST.

Akut krisehjælp på hele Sjælland, Lolland og Falster

Lige nu er det uklart, hvordan minkavlerne bliver kompenseret økonomisk, men i VKST står rådgiverne til rådighed både nu og her med den akutte krisehjælp samt i det videre forløb, når de økonomiske overblik skal gøres op, og der skal søges hjælp i form af erstatning fra regeringen.

VKST er etableret i 2017 ved en sammenlægning af rådgivningen i Dansk Landbrug Sydhavsøerne og Gefion.

Den akutte krisehjælp nu og her tilbydes alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster, uanset om de i forvejen er kunder i VKST eller medlemmer af Gefion, DLS eller Sjællandske familielandbrug.

Minkavlen lukker reelt ned som erhverv i Danmark

I sidste uge blev det oplyst, at omkostningerne kan løbe op i et milliardbeløb, hvis alle danske mink skal aflives.

På pressemødet i går vurderede rigspolitichef Thorkild Fogde, at der i dag er cirka 15-17 millioner mink i Danmark.

Aflivningen af den samlede bestand vil betyde, at minkavlen reelt er lukket ned som erhverv i minimum en årrække. Der indføres dog ikke et egentligt forbud mod minkavl i Danmark.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Georgy Golovin / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.