Alle kan nominere kandidater til årets handicappris

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – 40 procent af borgere med større psykisk handicap føler sig ofte eller meget ofte ensomme. Det vil Handicaprådet i Slagelse Kommune sætte fokus på. Derfor er ensomhed temaet for årets handicappris.

Borgere med handicap er oftere ensomme end resten af befolkningen. Det vil Handicaprådet i Slagelse Kommune gerne sætte fokus på, og derfor er temaet for årets handicappris ensomhed.

Alle kan nominere kandidater, der gør en forskel. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Mange borgere med psykisk handicap føler sig ensomme

40 procent af borgere med større psykisk handicap (såsom angst, depression med videre) føler sig ofte eller meget ofte ensomme. Det tilsvarende tal for borgere med fysisk handicap er cirka 23 procent.

Til sammenligning er er otte procent for befolkningen som helhed. Derfor vil Handicaprådet gerne sætte opmærksomhed på ensomhed blandt borgere med handicap.

»Borgere med handicap har jo samme behov for at blive holdt af, og have nogen at dele glæder og sorger med som alle andre,« siger Ole Andersen, der er formand for Handicaprådet, og fortsætter:

»Desværre ser vi ofte, at handicappede er ensomme, og det kan forværre de udfordringer, som de ellers kæmper med. Derfor vil vi gerne belønne dem, som gør en indsats for at få borgerne ud af ensomheden.«

Ønsker at belønne initiativer og nye kreative løsninger

Handicaprådet understreger, at årets tema også skal ses i lyset af COVID-19-pandemien, som betyder, at mange borgere med handicap har været – og forsat er – yderligere isoleret.

Det skyldes de restriktioner for besøg på institutioner samtidig med, at man har været nødt til at begrænse sociale aktiviteter.

Derfor har pandemien øget Handicaprådets ønske om at finde og belønne initiativer og nye kreative løsninger, der forebygger eller modvirker ensomhed og isolation blandt borgere med handicap.

Prisen uddeles oftest på den internationale handicapdag

Handicapprisen er blevet uddelt hvert år siden 2009, og prisen på 10.000 kroner uddeles oftest på den internationale handicapdag den 3. december. Det gør den også i år.

Det er Handicaprådet, som i samarbejdet med Slagelse Kommune uddeler prisen.

Alle kan nominere personer, virksomheder, foreninger eller andre, der gør en forskel for ensomheden blandt borgere med handicap. Man kan nominere ved at sende en mail med kort begrundelse til andje@slagelse.dk senest den 23. november 2020.

»Det er vigtigt, at vi er en kommune for alle borgere. Derfor er vi glade for at kunne støtte Handicaprådet med uddelingen af prisen, og dermed støtte forebyggelse af ensomhed blandt borgere med handicap. ,« siger Jørgen Andersen (S), der er byrådsmedlem og næstformand i Handicaprådet, og fortsætter:

»Det er ikke sjovt at føle sig ensom, og vi har som lokalsamfund et ansvar for, at alle føler sig som del af fællesskabet. Det er ikke kun vigtigt for borgere med handicap – det er vigtigt for os som samfund.«

Øverst: Vindere af handicapprisen i 2019 var botilbuddet Heimdal. Billedet viser personale på Heimdal, og manden til højre er formanden for handicaprådet, Ole Andersen. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.