Bestil flextur over telefonen og betal på faktura

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Movias kunder kan nu anvende flextur uden at benytte digitale platforme og NemID. Samtidig er der mulighed for at blive tilmeldt fakturabetaling med en samlet betaling om måneden.

Movia tilbyder nu deres flextur-kunder, at de kan betale alle ture samlet en gang om måneden, hvis de bestiller ture over telefonen. Dermed kan man oprette sig som kunde og betale på faktura uden at have NemID.

Tiltaget er et led i at give kunderne nye betalingsmuligheder i flextur, hvor betaling med kontanter midlertidigt er suspenderet på grund af COVID-19. Det skriver Movia i en pressemeddelelse.

Forlængelse af den midlertidige lukning af kontantsalg

Movias kunder får nu mulighed for at anvende flextur helt uden brug af digitale platforme og NemID. Kunder, der bestiller flextur over telefonen, tilbydes at blive tilmeldt fakturabetaling, så alle ture betales samlet en gang om måneden.

Det skal give de kunder, der tidligere har benyttet telefonbestilling og kontantbetaling i vognen, en ny mulighed for at bruge flextur, uden at skulle oprette sig digitalt eller bruge NemID.

Tiltaget kommer i forlængelse af den midlertidige lukning af kontantsalget i flextrafik-vognene for at undgå unødig smitterisiko ved tæt kontakt mellem chauffør og kunder.

Tilmelding til flextur med efterfølgende fakturabetaling sker ved at udfylde et tilmeldingsskema, som kunderne får tilsendt ved at henvende sig til Movias kundecenter.

Efter oprettelsen bestiller kunderne telefonisk deres flexture i Movias kundecenter. Kunden oplyser sit kundenummer og betaler for den samlede kørsel en gang om måneden på samme måde, som det kendes fra Movias kørselsordning, flexhandicap.

Med den nye løsning, er det igen muligt for kunderne at bestille alle ture telefonisk.

Mange flexkunder har vanskeligheder med det digitale

»I Movia er vi meget opmærksomme på, at det at kunne bestille flextur på telefonen er afgørende for mange kunder, fordi de har svært ved det digitale. Som følge af COVID-19 har vi midlertidigt måttet lukke for kontantsalget i flextrafikken, og det har nogle af vores kunder været kede af,« siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann og fortsætter:

»Vi er lykkedes med at hjælpe mange over på de digitale løsninger, og nu er vi så klar med en model, som hverken kræver NemID eller digital adgang. Flextur med efterfølgende fakturabetaling er en løsning, som vi ved, at mange ikke-digitale kunder har ventet på, og vi glæder os til at byde dem velkommen i flextur.«

Det har under hele corona-epidemien kun været muligt at bestille flextur over telefonen til særlige formål såsom indkøb og lægebesøg.

I slutningen af september blev muligheden for at bestille flexture telefonisk udvidet med et tiltag, hvor kunderne kan bestille turene over telefonen, som man plejer, når blot de én gang har oprettet sig i Movias selvbetjening med NemID og kortbetalingsoplysninger. Med det nye tiltag har Movia iværksat yderligere en betalingsløsning, som kommer de flextur-kunder i møde, der heller ikke har denne mulighed.

Ordningen, som trådte i kraft den 23. november, svarer til den, der også fungerer i Movias handicapkørselsordning. Her er kunderne tilmeldt en abonnementsordning med månedlig fakturering og mulighed for tilmelding til betalingsservice, og har derfor ikke været påvirket af suspenderingen af kontantsalget.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Ulrik Jantzen / Movia). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.