Ny professor på universitetshospitalet i Næstved

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Nytiltrådt professor Susanne Dalton på Sjællands Universitetshospital i Næstved skal arbejde for større social lighed på kræftområdet.

Socialt sårbare kræftpatienter har ikke samme gavn af udviklingen inden for kræftområdet som bedre stillede borgere med højere uddannelse og indkomst. Det skal nytiltrådt professor Susanne Dalton nu arbejde for at ændre. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Dokumenteret sociale ulighed på kræftområdet gennem 10 år

Susanne Dalton har gennem de sidste 10 år dokumenteret den sociale ulighed på kræftområdet. Den skyldes blandt andet, at patienter med lavere indkomst og uddannelse har øget risiko for at opdage kræftsymptomer i et senere stadie end andre patienter.

Der er også forskel på, hvordan man kan kommunikere med sundhedspersonalet, og hvilke ressourcer og støtte man har til at hjælpe sig igennem et kræftbehandlingsforløb.

Nu skal Susanne Dalton lede Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS) i Region Sjælland. Centret er hjulpet godt på vej med 20 millioner kroner fra TV2 og Kræftens Bekæmpelses Knæk Cancer-indsamling i 2018.

Mange års forskning i social ulighed og senfølger efter kræft

Det nye forskningscenter skal høre til på Sjællands Universitetshospital under Klinisk Onkologisk Afdeling i Næstved.

Susanne Dalton holdt sin tiltrædelsesforelæsning den 12. april 2019 med titlen “Social ulighed i kræft – årsager og kliniske implikationer”.

Susanne Dalton er tiltrådt som professor ved Sjællands Universitetshospital efter mange års forskning i social ulighed, og før det har hun forsket i senfølger efter kræftsygdomme.

Læs også: Ulighed i kræftbehandling skal til livs i Region Sjælland.

Øverst: . (Foto: Tomas Bertelsen / Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.