Muslimsk gymnasium har mistet sin godkendelse

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Danmarks første muslimske gymnasium, Hindholm STX, der ligger i Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse, har mistet sin statsstøtte. Samtidig har det mistet sin godkendelse til at undervise.

“Hindholm STX omgrupperer fra og med 19.3.2018. Tak for nogle dejlige år i det naturskønne Fuglebjerg på Sydsjælland,” står der på Hindholms hjemmeside.

Det muslimske gymnasium, Hindholm STX i Fuglebjerg nær Slagelse, har mistet sin godkendelse til at undervise. Derfor ophørte undervisningen i mandags. Desuden skal gymnasiet betale 608.364 kroner tilbage til staten. Det skriver BT, som har fået aktindsigt i et brev fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

“Styrelsen finder samlet set, at skolen i sin håndtering af styrelsens tilsyn har udvist en manglende forståelse for situationens alvor og hensyn til eleverne,” opsummerer styrelsen i brevet til gymnasiet.

Gymnasiet har endvidere taget lån for 1,4 millioner kroner hos en række forskellige organisationer såsom Dansk Islamisk Trossamfund. Det kom frem under et tilsyn i december 2017, hvorpå gymnasiet blev sat under skærpet tilsyn. Ved et tilsyn i januar konstaterede tilsynet endvidere, at lærerne ikke levede op til myndighedernes krav.

“Når vi træffer sådan en afgørelse, er det begrundet i en række alvorlige ledelsesmæssige, faglige og økonomiske forhold,” fortæller direktøren i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Søren Hartmann Hede, til BT.

Hindholm STX gjorde sig også bemærket ved et vælgermøde i november forrige år. Det skete efter Kristeligt Dagblads afsløringer af gymnasiets forbindelser til Milli Görüs-bevægelsen, som den tyske efterretningstjeneste angiveligt betegner som en islamistisk bevægelse. Det skrev Sjællandske forrige år.

Arkivfoto: Google Earth Pro

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.