Husk sommertid og din fejlstrømsafbryder lørdag nat

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Husk at sommertiden begynder natten til søndag den 25. marts 2018, men husk også at teste din fejlstrømsafbryder (RCD). Det er med livet som indsats, hvis den ikke virker.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har været så betænksomme at udsende en pressemeddelelse, hvor de oplyser, at dette års sommertid begynder natten mellem lørdag den 24. marts og søndag den 25. marts 2018.

Det vil sige, at klokketiden søndag den 25. marts 2018 kl. 02.00 ændres til kl. 03.00. Det vil med andre ord også sige, at vi bliver nødt til at sove en time længere, eller at vi mister en times søvn.

Hvis du ikke kan lide sommertid, så er der faktisk et borgerforslag om: Afskaffelse af sommertid.

Hvorom alting er, så anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at man benytter overgangen til sommertid og vintertid til at tjekke sin fejlstrømsafbryder (RCD). Fejlstrømsafbryderen er nødbremsen i dit hjem og sørger for at afbryde strømmen, hvis der opstår en fejl i et el-apparat eller en elinstallation.

En god huskeregel er at teste den to gange årligt, når vi skifter mellem sommer- og vintertid. Ved en test afbrydes strømmen kortvarigt. Derfor anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at man kombinerer testen med, at urene på ovnen, komfuret og anden elektronik alligevel skal stilles om.

“RCD’en sidder i din eltavle. Du tester den ved at trykke på prøveknappen. Den er ofte mærket med bogstavet ‘T’ eller ordet ‘Test’. Du skal kontakte en autoriseret elinstallatørvirksomhed, hvis RCD’en ikke slår fra første gang, du trykker på knappen,” fortæller kontorchef for kundeservice og kommunikation i Sikkerhedsstyrelsen, Mette Cramon i en pressemeddelelse fra Sikkerhedsstyrelsen.

Genrefoto: Odan Jaeger / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.