Lara, Djungla og Jenny fra Slagelse nu på græs

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Danmarks tungeste pensionister fra Slagelse og Sommersted kan nu kalde Knuthenborg Safaripark for deres hjem. Se videoen, hvor de kommer på græs.

Danmarks sidste cirkuselefanter, Lara, Djungla og Jenny fra Slagelse samt Ramboline fra Sønderjylland, er for første gang blevet lukket ud i deres 140.000 kvadratmeter store anlæg.

De tunge pensionister kan nu kalde Knuthenborg Safaripark på Lolland for deres hjem, og danskerne kan fra i dag nyde synet af dem. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

»Nu skal de bare være elefanter til deres dages ende«

De fire elefanter er faldet godt til i Knuthenborg Safaripark, hvor de flyttede ned forrige fredag.

I dag blev de endelig lukket ud i deres luksus-anlæg på størrelse med 21 fodboldbaner. Elefantsletten på Lolland er det mest avancerede elefantanlæg i Europa.

Læs også: Nu kan du besøge elefanterne fra Slagelse på Lolland.

»Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er nu, hvor jeg efter mange års kamp kan se Ramboline, Jenny, Lara og Djungla dér, hvor de hører hjemme i de bedste omgivelser hos Knuthenborg Safaripark,« siger Britta Riis, der er direktør for Dyrenes Beskyttelse, og fortsætter:

»Det var noget helt særligt at opleve, hvordan de fire elefanter reagerede, da de endelig blev lukket på græs. Nu skal de bare være elefanter til deres dages ende.«

Artiklen fortsætter under billedet.

De sidste cirkuselefanter i Danmark er nu blevet lukket ud på den lollandske savanne i Knuthenborg Safaripark. (Foto: Asger Thielsen).

På Elefantsletten kan danskerne opleve elefanterne plaske i vand, sandbade, vandbade og vandre omkring på de store vidder. Gæster kan køre eller gå rundt om hele anlægget med frit udsyn.

Elefanterne Lara, Djungla og Jenny er fra Cirkus Arena i Slagelse, og elefanten Ramboline er fra Cirkus Trapez i Sommersted i Sønderjylland. De befandt sig i Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse, før de flyttede til Lolland.

»Vi er så glade for, at vi endelig har åbnet dørene for danskerne. Vi har glæder os helt vildt til at byde Danmark indenfor for at opleve resultatet af to års arbejde. I dag er derfor en helt særlig dag. Gæsterne har også været meget glade,« fortæller lensgreve Christoffer Knuth, der er direktør i Knuthenborg Safaripark.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lensgreve Christoffer Knuth (tv), direktør i Knuthenborg Safaripark, og Britta Riis (th), direktør for Dyrenes Beskyttelse. (Foto: Christine Grænge).

For fremtiden kan elefanterne opleves på en helt ny måde i Knuthenborg Safaripark. Det er slut med at optræde i cirkusmanegen, og de fire dyr skal nu leve resten af deres dage med adgang til åben himmel på den lollandske savanne.

(Videofotograf: Dyrenes Beskyttelse / Knuthenborg Safaripark).

Øverst: Cirkuselefanterne på den lollandske savanne i Knuthenborg Safaripark. (Foto: Asger Thielsen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.