Jehovas Vidner banker på din telefon

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Normalt ville jeg have banket på din dør, men i disse Corona-tider kan det jo ikke lade sig gøre,« skriver Jehovas Vidner til ganske tilfældige folk, som de høster via adresseopslag på 118.dk.

De fleste mennesker har oplevet de dørbankende par fra den nyreligiøse bevægelse Jehovas Vidner, som står med store smil i hovedet og farvestrålende blade fra Vagttårnet i favnen.

Nu er Jehovas Vidners medlemmer i Ruds-Vedby begyndt på at sende uopfordrede SMS’er til folk i Slagelse, og de finder angiveligt numrene ved at slå adresserne op på 118.dk.

Jehovas Vidner: »Normalt ville jeg have banket på din dør«

Henvendelserne foregår på forskellig vis, men de kan for eksempel finde på at lave et kort opkald, hvorpå de lægger røret på.

Herefter modtager man en mystisk SMS, der indleder med “Hej beboer” og derpå ens adresse:

»Hej beboer på [anonymiseret]

Normalt ville jeg have banket på din dør, men i disse Corona-tider kan det jo ikke lade sig gøre, så derfor har jeg prøvet at fange dig på telefonen, men ikke truffet dig.

Jeg vil blot dele en opmuntrende tanke med dig fra biblen, her i disse urolige og uvisse tider,« sådan kan en SMS fra J.A. i Ruds-Vedby starte.

»Det er fra Åbenbaringen 21:4 som nævner: “Gud vil tørre alle tårer væk fra deres øjne og døden vil ikke findes mere. Sorg, skrig og smerte vil heller ikke findes mere. Det som var før er forsvundet.” Lyder det ikke dejligt?

Du kan læse meget mere på vores hjemmeside www.jw.org eller se en lille folder via dette link: [slettet],« slutter SMS’en fra J.A.

Jehovas Vidner kontakter også telefonnumre, der ikke er delt med andre end med nummeroplysningen.

Derfor må Jehovas Vidner finde disse numre ved at slå bestemte adresser op på TDC’s oplysningstjeneste 118.dk eller lignende.

Religiøse foreninger er ikke omfattet af markedsføringsloven

Selvom Jehovas Vidner ringer og skriver til folk helt uopfordret, så overtræder de angiveligt ikke loven med den nye missionsform.

»Markedsføringsloven finder anvendelse på erhvervsdrivende, herunder erhvervsmæssig virksomhed,« sagde Susanne Bager, der er jurist hos Forbrugerombudsmanden, til JydskeVestkysten tidligere på året, og fortsatte:

»Derfor er religiøse foreninger som udgangspunkt ikke omfattet af markedsføringslovens forbud mod uanmodet telefoniske henvendelser, som Forbrugerombudsmanden fører tilsyn med.«

Slagelse.News henvendte sig til Jehovas Vidners danske hovedkontor fredag formiddag, men bevægelsen har endnu ikke reageret på henvendelsen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Digicom Photo / iStock). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.