Indbrudstyve var på tyvekost i stjålet Audi

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Tyveknægtene kørte rundt i en stjålet Audi, men blev fanget af politiet. Den ene tyv fik en længere straf end den anden, fordi han havde medbragt riffel og ammunition på et offentligt tilgængeligt sted.

I maj måned blev to mænd på henholdsvis 39 og 33 år anholdt og sigtet for en lang række tyverier, indbrud og andre lovovertrædelser.

I går faldt der dom i sagen, og de to mænd kan nu begge se frem til længere fængselsstraffe. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Tyvene blev anholdt, da de kørte rundt i en stjålet Audi

De to mænd er dømt for i perioden fra den 2. april 2020 og frem til deres anholdelse den 18. maj 2020 at have begået en række berigelsesforhold, herunder indbrud i privat beboelse, flere steder på især Sydsjælland.

Politiet fik sat en stopper for dette, da de to mænd efter intensiv efterforskning blev anholdt i maj. Denne dag kørte de to mænd i øvrigt rundt i en Audi, som de havde stjålet tidligere samme dag.

Listen over deres overtrædelser er lang og broget og tæller blandt andet indbrud, tyveri, hæleri og hærværk. Dertil kommer overtrædelse af færdselsloven, knivloven, våbenloven og lov om euforiserende stoffer.

Tillægsstraf på henholdsvis på 1½ år og 4 år og 2 måneder

Sagen, der har været for retten i flere dage, endte med, at den 39-årige blev idømt en tillægsstraf på 4 år og 2 måneder, og den 33-årige blev idømt en tillægsstraf på 1½ år.

Forskellen på deres straffe skyldes, at den 39-årige også blev fundet skyldig i at være brudt ind i et hus og have stjålet et våbenskab med riffel og ammunition, som han efterfølgende transporterede på offentligt tilgængeligt sted.

Begge de to dømte, der har siddet varetægtsfængslet siden deres anholdelse i maj, skal også betale et erstatningsbeløb til de forurettede.

Den 33-årige modtog dommen, mens den 39-årige udbad sig betænkningstid.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.