Nyt elbusanlæg på vej til Korsør Erhvervspark

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Der er gang i byggerierne i Korsør Erhvervspark på Halsskov, hvor der nu er et busanlæg på vej. Anlægget kommer til at rumme ladestation og vaskehal for op mod 30 elbusser, der blandt andet skal betjene linje 901 og 902.

Keolis Danmark opfører et helt nyt busanlæg med ladestation og vaskehal for op mod 30 elbusser på Energivej i Korsør Erhvervspark. Herfra skal de betjene lokale busruter i Slagelse Kommune fra sommeren 2021. Det bliver rute 901 og 902 i første omgang.

Anlægget bygges af den lokale virksomhed HJ Huse, der har inspireret yderligere til grønne initiativer, herunder genanvendelse af regnvand til busvask.

Det skriver kommunikationskonsulent Mette Juhl Nygaard fra Slagelse Erhvervscenter i en nyhedsmeddelelse.

30 nyindkøbte elbusser er på vej til Korsør fra Kina

Der er gang i byggerierne i Korsør Erhvervspark på Halsskov, der har en meget attraktiv placering, rent erhvervsmæssigt, helt tæt på motorvej E20. McDonalds nærmer sig med hastige skridt sin åbning, mens der længere nede ad Energivej nu er taget første spadestik til opførelsen af et helt nyt busanlæg.

Det er Keolis Danmark, der opfører det nye anlæg, som forventes at blive taget i brug omkring juni 2021. Anlægget kommer blandt andet til at rumme ladestation og vaskehal for op mod 30 elbusser, der fra næste sommer skal betjene de lokale busruter. De første ruter bliver 901 og 902, men der kommer flere til.

»Vi glæder os rigtig meget til det her,« udtaler Peter Lanng Nielsen, der er adm. direktør i Keolis Danmark.

De har 60 nyindkøbte elbusser på vej til Danmark fra Kina. Heraf vil en del af dem altså få fast udgangspunkt i Korsør. Elbusserne forventes lokalt at spare kommunen for 1.539 tons CO2-udledning årligt.
Men her stopper de grønne initiativer ikke.

Lokale HJ Huse, der er entreprenør på opgaven, har inspireret til at tænke yderligere bæredygtighed ind i byggeriet. Derfor opfører man et anlæg, hvor regnvand opsamles og genanvendes til busvask.

Selv om det er nærliggende også at tænke solenergi ind i projektet, bliver elforbruget dog for stort til at det for nuværende er muligt, oplyser Keolis Danmark. De afskriver dog ikke tanken om det som et supplement, i et mere fremtidigt perspektiv. I første omgang bliver det dog E.ON, der skal levere strømmen til anlægget.

Fik en god behandling af erhvervscentret og kommunen

Det er to år siden Keolis Danmark kontaktede Slagelse Erhvervscenter for at drøfte en mulig placering af det nye busanlæg. Når valget er faldet på Korsør Erhvervspark, er det i høj grad baseret på nærheden til Korsør Station.

»Det handler om at give medarbejderne let adgang til arbejde og køre mindst muligt med tomme busser,« siger Peter Lanng Nielsen, der generelt kun har roser til overs for den behandling, som de har modtaget som ny erhvervsaktør i Slagelse Kommune.

»Det er fantastisk at se den her udvikling, tilføjer borgmester, John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»I sætter grønne tiltag højt og bidrager til, at vi på sigt kan blive klima plus kommune.«

Stor interesse for Korsør Erhvervspark – der er tæt på E20

»Alt det, der nu sker i Korsør Erhvervspark, er med til at binde byen bedre sammen. Samtidig er byggerierne med til at synliggøre området, så andre også kan få øje på mulighederne her. Og der er stor interesse for erhvervsparken, ikke mindst på grund af dens placering helt tæt på E20 på den ene side og stationen på den anden,« afslutter Per B. Madsen, der er erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter.

Der er stadig et ledigt erhvervsareal i Korsør Erhvervspark, som rummer tilladelse til opførelse af blandt andet fastfoodrestauranter, butikker med arealkrævende sortiment og produktionsvirksomheder. Kontakt Per B. Madsen på telefon 28 80 14 71 eller e-mail: per@slagelseerhvervscenter.dk.

Øverst: Peter Lanng Nielsen, adm. direktør i Keolis Danmark, borgmester John Dyrby Paulsen (S) og John Møller Jensen, direktør i HJ Huse. (Foto: Slagelse Erhvervscenter). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.