Hornfisk-fiskeri for hele familien

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Det er tid til hornfisk-fiskeri i Halsskov Rev og Skælskør Fjord. Samtidig er der Hornfiskefestival i Den Nye Havnepark i Kalundborg den 11. og 12. maj 2019.

Musikål, næbdyr eller slet og ret bare horn. Hornfisken har mange kæle- eller øgenavne, om man vil. Den særprægede fisk med de grønne ben har netop gjort sit indtog i de danske farvande og langs Sjællands Vestkyst. Det skriver VisitVestsjælland i en pressemeddelelse.

Hornfisk er nemme at fange og kræver ikke specialudstyr

Hornfisken er derfor et oplagt mål for nyfiskere i alle aldre, ligesom familien kan få en god fælles fiskeoplevelse, fordi hornfisk er ret nemme at fange og ikke kræver for eksempel dyrt specialgrej, waders eller båd.

»Faktisk kan man fiske fra kysten og som udgangspunkt klare sig med en fiskestang med hjul, et flåd, en krog og et stykke sild eller kyllingehjerte,« fortæller Henrik Larsen fra Fishing Zealand.

Prøv hornfiske-lykken i Halsskov Rev og Skælskør Fjord

Hornfisken ankommer til de danske farvande fra farvandet sydvest for De Britiske Øer i store stimer, der de kommende måneder sætter deres tydelig præg på kyststrækningerne i hele Danmark, hvor den i løbet af maj gyder på ganske lavt vand.

På Sjællands Vestkyst er der rig mulighed for at prøve kræfter med den skællede forårsbebuder. I Slagelse Kommune kan Halsskov Rev og indløbet til Skælskør Fjord blandt andet anbefales. Det samme gælder Reersø nordvest for Slagelse Kommune.

Generelt kan det betale sig at opsøge områder, hvor der findes lidt dybere vand nær kysten.

Den såkaldte “silkekrog” er både smart og børnevenlig

Som tidligere nævnt er hornfisk et oplagt mål, hvis du har familiens yngste med ud at fiske. Den kan nemlig fanges uden brug af kroge.

»Hornfisk kan fanges med den såkaldte “silkekrog”, der er både smart og børnevenlig. Silkekrogen monteres på blinket, i stedet for en krog, og er helt enkelt en omgang fine silketråde, der vikler sig ind i hornfiskens tænder, når den forsøger at fange jeres blink,« fortæller Henrik Larsen.

Det er selvfølgelig også muligt at fange hornfisk med et blink, der har krog på, men ofte er silkekrogen faktisk mere effektiv, fordi det er svært at sætte krogen fast i fisken hårde “horn”.

Hornfiskefestival i Den Nye Havnepark i Kalundborg

Vil du have hjælp til at komme i gang eller har du fået mod på mere, så inviterer sportsfiskerforeningerne i Gørlev, Kalundborg og Høng sammen med Kalundborg Kommune og Fishing Zealand til Hornfiskefestival lørdag og søndag den 11. og 12. maj 2019 i Den Nye Havnepark i Kalundborg.

Læs om konkurrencen, program og tilmelding på: hornfiskefestival.dk.

»På festivalen kan alle nyfiskere få hjælp og tips af erfarne fiskere til at fange den første hornfisk. Både nyfiskere og erfarne fiskere har desuden mulighed for at vinde præmier for mere end 25.000 kroner,« afslører Henrik Larsen og fortsætter

»Hornfiskefestivalen foregår langs kysterne i hele Kalundborg Kommune. Der er præmier til de tungeste hornfisk, også for børn og unge,« slutter Henrik Larsen.

Øverst: Hornfiskefestival. (Foto: VisitVestsjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.