Ringparken i Nordbyen skal bygges om

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse.News – FOB vil omdanne Ringparken i Slagelse Nordby til tre helt nye bykvarterer: Mini-Manhattan, Ringriderbyen og Radiserækkerne.

Udover Mini-Manhattan, der bliver Danmarks mindste storbykvarter, kan Slagelseborgerne se frem til det familievenlige kvarter Ringriderbyen og et skønt seniorvenligt slentrekvarter kaldet Radiserækkerne. Alt sammen når Ringparken bliver bragt helt ind i fremtiden. Det skriver Slagelse Kommune.

Vision om et tryggere og mere levende byområde

Drømmen om et markant forandret Ringparken tog sin begyndelse for godt to år siden. Her udarbejde FOB (Fællesorganisationens Boligforening) deres vision for et tryggere og mere levende byområde.

»Da Ringparken blev opført, var det datidens drøm om et moderne boligområde,« forklarer Flemming Stenhøj Andersen, direktør i FOB og fortsætter:

»Den drøm besluttede vi os for at opdatere, og derfor er jeg stolt over, at vi med udviklingsplanen for Ringparken kan anvise en realistisk vej dertil. Planen er lavet i fællesskab med SAB og Slagelse Kommune og skal i de kommende måneder godkendes politisk i byråd og boligselskaber.«

Læs forslag til udviklingsplan på: polweb.nethotel.dk (pdf).

FOB’s plan bygger videre på de mange kvaliteter

»Ringparken rummer mange muligheder, og dem skal vi finde og udnytte. Regeringens lovgivning har betyder, at vi skal ændre Ringparken. Det giver en forståelig utryghed for beboerne, og derfor får FOB’s plan for området efter min mening noget rigtig godt ud af en svær situation. FOB’s plan for området bygger videre på de mange kvaliteter, der er i Ringparken,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

FOB vil ændre Ringparken fra at være et navn på ghetto-listen til at blive et spændende og velbalanceret område, der udgør den naturlige del af Slagelse by, som det hele tiden har været tænkt. Planen er at få området vendt fra belastet til betagende.

»Vores mål er at skabe et bedre boligområde for beboerne i Ringparken og resten af Slagelse,« siger Flemming Stenhøj Andersen og fortsætter:

»Derfor er det magtpåliggende for os, at vi ikke bare får beboerne i Ringparken med, men hele Slagelse.«

Planerne kan skabe bekymring hos beboerne

FOB er klar over, at de nye planer for Ringparken, kan skabe utryghed og bekymring hos beboerne.

»Jeg kan love, at vi hele vejen igennem processen vil være i tæt dialog, ikke blot med beboerne i Ringparken, men også med resten af Slagelse,« siger Flemming Stenhøj Andersen og tilføjer:

»Derfor vil vi også inden sommerferien afholde møder med beboerne og andre interesserede, så alle både kan få en indsigt i planerne og diskutere dem med os.«

Konkret vil FOB over de næste ti år omdanne det ensartede boligblokområde til tre mindre kvarterer med en klar og klassisk bystruktur, attraktiv arkitektur, efterspurgte boliger og nye funktioner. Tre kvarterer, som hænger naturligt sammen med den omkringliggende by.

»På den måde opnår vi reelt blandede bykvarterer, som er forskellige i arkitektur og udtryk,« siger Flemming Stenhøj Andersen og tilføjer:

»Selve arbejdet med høringer, godkendelse og investorer regner vi med kommer til at tage tre år, så det egentlig byggearbejde begynder efter planen først i 2023,« siger Flemming Stenhøj Anersen.

Øverst: Vision Ny Ringby. (Foto: Slagelse Kommune / FOB). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.