Tørke får myndighederne til at aktivere NOST

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Den aktuelle tørke og hedebølge får myndighederne til at aktivere National Operativ Stab (NOST) og sender derfor anvisninger ud til borgerne.

Myndighederne har som følge af den vedvarende tørke samt udsigt til hedebølge i Danmark samlet en række råd og anvisninger til borgerne.

Dansk Metrologisk Institut (DMI) oplyser, at den aktuelle hedebølge ser ud til at fortsætte de kommende uger. Myndighederne følger den ekstraordinære vejrsituation tæt og er nu klar med en række råd og anvisninger til, hvordan man skal forholde sig i varmen.

»Det er en ny situation i Danmark med så lang tids tørke kombineret med hedebølge. Derfor har vi valgt at samle myndighederne og aktivere NOST, National Operativ Stab,« siger Per Jensen, som er vicepolitiinspektør i Rigspolitiet og stabschef i NOST, og fortsætter:

»De danske myndigheder har fået mange henvendelser fra borgere, som er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig og hvilke regler, der gælder i de ekstraordinære vejrforhold. Derfor har vi sammen lavet en fælles udmelding, hvor borgerne kan finde svar på deres spørgsmål.«

Herunder kan du blandt andet finde oplysninger og svar på spørgsmål om afbrændingsforbud, badevandskvalitet og forebyggelse af dehydrering:

  • Oversigt over afbrændingsforbud i de danske kommuner: www.brs.dk (Beredskabsstyrelsen).
  • Gode råd til at undgå hedeslag og dehydrering: sst.dk (Sundhedsstyrelsen).
  • Varme- og tørkesituationen uden for Danmarks grænser: www.um.dk eller på appen “Rejseklar” samt på Facebooksiden “Udenrigsministeriets borgerservice”.
  • Udvikling i det danske vejr – lokalt og på landsplan: www.dmi.dk (DMI) og på www.meteoalarm.eu for naturbrande i andre lande.
  • Informationer om badevandskvalitet: www.mst.dk (Miljøstyrelsen) – spørgsmål vedrørende drikkevand bedes rettet til det lokale vandselskab eller kommunen.
  • Råd til og regler for at undgå brand på naturoplevelser: naturstyrelsen.dk (Naturstyrelsen).

Spørgsmål til de enkelte områder skal rettes til de relevante myndigheder.


Genrefoto: kareni / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.