Uniformerede FOA-medlemmer utilfredse med uniformen

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

69 procent af de uniformerede FOA-medlemmer er utilfredse med deres arbejdstøj. Det ikke er passende til sommerbrug, siger mange. Dog har hedebølgen fået Slagelse Kommune til at udskifte kitlerne med T-shirt.

Hedebølgen har tvunget kitlerne af blandt andet hjemme- og sygeplejen i Slagelse Kommune. Kommunen vurderer, at det ikke er forsvarligt at arbejde i varme kitler, når der er så varmt.

»Hedebølgen er over os, og mens det er en herlig nyhed for alle, der er så heldige at have ferie, er heden en udfordring for mange af dem, der er på arbejde for tiden,« skrev kommunen på Facebook i går og fortsatte:

»Blandt andet i hjemme- og sygeplejen, der normalt er iklædt varme kitler, er heden desværre alt for meget til, at det er forsvarligt at arbejde i. Derfor har de, så længe hedebølgen varer og hvis de har behov for det, fået dispensation til at udføre deres arbejde iført lyse, ensfarvede t-shirts.«

Arbejdstøj medfører kvalme og hovedpine om sommeren

FOA har lavet en undersøgelse, som 3.210 medlemmer har besvaret. Den viser, at tre ud af fire FOA-medlemmer bruger uniform eller særligt arbejdstøj, når de arbejder. Hele 69 procent af de uniformerede medlemmer siger, at arbejdstøjet ikke er passende til sommerbrug.

»Jeg har haft kvalme og hovedpine på grund af overophedning. Kroppen er helt kogt op efter en dag på arbejde i sommervarmen. Det ville ikke ske, hvis vi havde luftigt tøj til rådighed. Jeg føler ikke, at der er taget hensyn til os i forhold til valg af uniformen,« fortæller sygehjælper i Aarhus Kommune Lisbeth Buchhave til Fagbladet FOA.

Hjemme- og sygeplejen i Slagelse Kommune skal formentlig fortsætte med at arbejde i deres kitler, når hedebølgen er ovre. Aktuelt har kommunen givet dem lov til at smide kitlerne med henvisning til både arbejdsmiljøet og arbejdsmiljøloven. Det oplyser erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør i Slagelse Kommune, Lone Wenzel, til SN.dk.

Slagelse Kommune pointerer, at hjemme- og sygeplejen altid skal medbringe et ID-kort, og at man aldrig må lukke nogen ind, hvis personen ikke har et ID-kort.


Genrefoto: T-kinoko / iStock


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.