Tilladt at reklamere for jordbær og nye kartofler

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Et nyt lovforslag vil gøre det tilladt at reklamere for loppemarkeder, pluk selv-jordbær og nye kartofler i det åbne land. Fødevareministeren håber, at det vil skabe vækst og udvikling i landdistrikterne.

Folketinget har lige førstebehandlet et lovforslag, der vil gøre det muligt for virksomheder i små byer at reklamere i det åbne land. Det kan være for loppemarkeder og caféer samt for sæsonsalg af frisk frugt og grønt.

Det skal være nemmere for danskere og turister at finde frem til salg af nye kartofler, pluk selv-jordbær, kroer og lokale loppemarkeder i sommerlandet. Derfor har Folketinget førstebehandlet et lovforslag, der vil gøre det muligt for flere virksomheder at reklamere i det åbne land.

“Selvfølgelig skal man have mulighed for at sætte et lille skilt op i vejkanten, hvor man reklamerer for salg af nyopgravede kartofler eller pluk selv-jordbær. Regeringen har længe ønsket, at det skal være lettere at finde vej til lokale erhverv og turistattraktioner i det åbne land,” fortæller siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

“De små bysamfund og landsbyer skal kunne gøre opmærksom på, at de holder et loppemarked eller et sportsarrangement, og hvor der er et åben-gård-arrangement,” forklarer miljø- og fødevareministeren videre.

Lovforslaget er faktisk en opfølgning på et serviceeftersyn i forbindelse med den første politiske aftale “Danmark i bedre balance – Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet” fra juni 2016.

Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder er målet med lovforslaget, men der vil fortsat være en beskyttelse af det åbne land.

“Vi skal ikke have kæmpestore billboards i det åbne land, som vi kender det fra de amerikanske landeveje,” slår miljø- og fødevareministeren fast.

Hvis lovforslaget vedtages, vil det føre til en ændring af naturbeskyttelsesloven, der kan træde i kraft den 1. juli 2018.

Genrefoto: Viktoria Sav / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.