Statsministerens mindeord om Kim Larsen

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Zand.News – Lars Løkke Rasmussen har udsendt et mindeord om Kim Larsen, hvor han omtaler sine oplevelser med Kim Larsen lige fra rygeloven til “Kvinde Min”.

I sit mindeord omtaler Lars Løkke (V) blandt andet H.M. Dronningens 70-års fødselsdag, rygeloven og “Kvinde Min”:

»Baggårdskatten har slentret sin sidste tur over Christianshavns brosten. Det gør mig så trist.

Han var i opposition til det meste, og alligevel var han vores alle sammens. Den gamle gadedreng, der var modstander af monarkiet og sagde nej tak til Ridderkorset, men alligevel mødte op og spillede for H.M. Dronning Margrethe, da hun fyldte 70 år. Fordi “jeg kan sgu’ godt lide damen”, som han sagde. Og behøver man anden grund til at bringe andre glæde?

Jeg har selv mødt Kim Larsen flere gange. Blandt andet i forbindelse med, at jeg som indenrigs- og sundhedsminister var med til at indføre rygeloven. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det nok var en af de love, som Kim Larsen var mest utilfreds med. Dengang arrangerede jeg et borgermøde, hvor Kim Larsen var med til at argumentere mod forbuddet. Det var et af de bedste – og mest anderledes – politiske møder, jeg har været med til.

Få har bundet danskerne sammen som Kim Larsen. Og det vil han blive ved med, selvom han ikke er blandt os længere. Jeg sang selv “Kvinde Min” til min kone Sólrun, da hun fyldte 40 år. Han har sat gang i dansen og været glædens katalysator, når vi danskere har fejret fødselsdag, bryllup, guldbryllup og livet i det hele taget. Og han har været lydsporet til manges sidste farvel. Når der blev helt stille.

Jeg håber, der er sol over Gudhjem, Kim.

Æret være Kim Larsens minde.«

Læs også: Kim Larsen er sovet ind efter længere tids sygdom.


Foto: Hreinn Gudlaugsson [CC BY-SA 4.0 ], from Wikimedia Commons.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.