Landsdækkende menneskejagt på bilist uden kørekort

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Korsor.News – Fredag blev Storebæltsbroen og andre broer lukket, togene på Slagelse og Korsør stationer blev standset, og færger væk fra Sjælland blev indstillet, men det viser sig angiveligt, at bilisten blot kørte rundt i en stjålet Volvo uden kørekort.

Fredag kl. 13.54 oplyste Sund & Bælt, at Storebæltsbroen var lukket, og kl. 14.06 oplyste Øresundsbroen, at de var lukket efter politiet anmodning. 20 minutter efter oplyste Københavns Politiet, at broerne var lukket, og at færgerne var indstillet på grund af en større politiaktion.

Farlig gerningsmand og angreb mod personer

Politiet oplyste senere, at der var tale om en politijagt efter en farlig gerningsmand, og PET troede ligefrem, at der kunne være tale om et angreb mod nogle bestemte personer. Det svenske Aftonbladet nævnte ligefrem kidnapning.

Det viste sig, at den ene passager i den efterlyste Volvo allerede havde kontaktede politiet via sin advokat fredag eftermiddag, hvor han samtidig havde oplyst, hvor politiet kunne finde den efterlyste bil.

»Jeg kan bekræfte, at min klient har haft tilknytning til bilen og har fortalt, hvor den var henne via os. Det gør vi klokken 17,« sagde Asser Gregersen fra Rosenkilde og Gregersen forsvarsadvokater til TV 2. Dette har Københavns Politi bekræftet over for TV 2.

Bilisten havde røget hash og manglede kørekort

Problemet er angiveligt, at de var påvirket af hash og ikke havde noget kørekort, og derfor var de kørt fra politiet.

»Mit indtryk er, at han og nogle andre havde røget hash, og at de ikke havde kørekort. Min klient har tidligere været i kontakt med politiet og ville det ikke igen, og derfor kørte de fra politiet«, sagde advokat Asser Gregersen fra firmaet Rosenkilde og Gregersen til DR Nyheder.

Asser Gregersen oplyste i samme forbindelse, at politiet ikke længere mistænker hans klient for anden kriminalitet end hæleri. Bilen blev angiveligt stjålet ved lufthavnen i Malmø.

»Når man ser politiet med maskinpistoler, så kan man godt forstå, at han bliver bange,« sagde advokat Asser Gregersen til DR Nyheder.

Københavns Politi: Verdens mest uheldige kriminelle

Ifølge chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov havde bilen opholdt sig i nærheden af nogle truede personer fra en PET-sag. Derfor tog politiet ingen chancer.

»Vi agerer i forhold til et “worst case scenarie”. Sådan er det, når et politi modtager troværdige informationer. Så skal vi sikre os, at der ikke er tale om en trussel, før vi kan tillade os at lukke ned,« sagde Jørgen Bergen Skov på et pressemøde ifølge TV 2, hvor han fortsatte:

»Det kan vise sig, at de er verdens mest uheldige kriminelle, men så er det jo sådan, det er.«

Læs også: Storebæltsbroen og Øresundsbroen er lukket.


Arkivfoto: Slagelse Media.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.