Spar op til 18.000 eller 36.000 kroner pr. million

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Sæsonsvingninger i boligpriserne betyder, at man sparer 18.000 kroner pr. million, hvis man køber hus i 4. kvartal fremfor i 2. kvartal. Der er endnu flere penge at spare på sommerhuskøb i 1. kvartal.

Danmarks Statistik kortlægger i ny analyse systematiske sæsonudsving på boligmarkedet. Analysen viser, at udsvingene i salget også smitter af på priserne. Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Hypotetisk besparelse på 18.000 kroner pr. million

Der er sæsonudsving på det danske boligmarked for enfamiliehuse, ejerlejligheder og sommerhuse, både hvad angår deres pris, og hvor mange boliger der sælges.

Læs også: 8.700 kr. om måneden for at være husejer i Slagelse Kommune.

Boligsalget af ejerlejligheder og enfamiliehuse er størst i forårsmånederne (2. kvartal) og mindst i vintermånederne (4. kvartal). Boligpriserne har samme sæsonmønster, men med mindre relative udsving.

»Svingningerne i boligpriserne betyder, at man kan beregne en hypotetisk besparelse ved at købe i 4. kvartal fremfor 2. kvartal, som er på cirka 18.000 kroner pr. million for enfamiliehuse og ejerlejligheder,« forklarer fuldmægtig i Danmarks Statistik, Jakob Holmgaard.

Helt op til 36.000 kroner pr. million for et sommerhus

For sommerhusene gælder, at priserne er højest i sommermånederne, som udgør 3. kvartal og lavest i vinter/forårsmånederne i 1. kvartal.

»For sommerhuse er sæsonsvingningerne i priser endnu større,« fortæller Jakob Holmgaard og fortsætter:

»Prisspændet mellem det dyreste og billigste kvartal er for sommerhusene 36.000 kroner pr. million, som sommerhuset koster.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Master Senaiper / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.