Så er der grønt lys for studentervognen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – »For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn«, siger undervisningsministeren.

Regeringen (Socialdemokratiet) har sammen med Folketingets partier besluttet, at årets studenter og andre, som færdiggør ungdomsuddannelse, skal have lov at fejre deres eksamener med vognkørsel.

Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse sent onsdag eftermiddag.

De unge får lov at fejre deres eksamen med vognkørsel

Også i år vil pyntede busser og lastbiler med glade hueklædte unge pryde gaderne, når årets studenter springer ud. De unge, som snart afslutter deres ungdomsuddannelse, får lov at fejre deres eksamen med vognkørsel – trods COVID-19.

Regeringen og Folketingets partier har valgt at give mulighed for studenterkørsel og andre uddannelsesafslutninger, men under forudsætning af, at det foregår klassevist.

De nærmere retningslinjer for forsvarlig gennemførsel af arrangementerne er under udarbejdelse.

»For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn. Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,« siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Alle fejringer bør naturligvis foregå klassevist og holdvist

Af hensyn til smittetrykket skal der tages forholdsregler i forbindelse med fejring af afslutninger på uddannelser som translokation, dimissioner og lignende arrangementer.

Her bør fejringerne foregå ved, at man kun samles klassevist og holdvist – og ikke i større forsamlinger. Der vil dog være mulighed for, at nærmeste familie også kan deltage.

Retningslinjerne for både studentervognkørsel og andre afslutningsarrangementer for hele uddannelsesområdet vil blive drøftet med sektoren og ventes at være klar inden for de næste dage.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Gestur Gislason / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.