Private køber ulovlige våben i udenlandske webshop

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Våbnene dækker også genstande, som umiddelbart ikke ligner våben såsom kreditkort, der kan foldes ud som knive, eller strømpistoler kamufleret som lommelygter, læbestifter eller lignende.

En ny opgørelse viser, at Toldstyrelsen har tilbageholdt over 3.000 våben i første halvår af 2021. Størstedelen bliver fundet i postpakker, som er bestilt af private fra udenlandske hjemmesider. Det oplyser Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er tilbageholdt over 3.000 ulovlige våben

Toldstyrelsen ser fortsat en stor mængde våben tilbageholdt i toldkontrollen. Toldstyrelsen har i første halvdel af 2021 tilbageholdt over 3.000 ulovlige våben.

I 2019 registrerede Toldstyrelsen rekordmange våben med over 13.000 – et tal der blev mere end halveret sidste år med 5.500 tilbageholdte våben.

Selvom antallet af våben generelt er faldet, understreger kontroldirektør Michael Lund, at våben stadig er et område, der er fuld fokus på i Toldstyrelsen. Det sker blandt andet gennem oplysningskampagner, som Toldstyrelsen gennemfører i samarbejde med politiet.

»Det er glædeligt, at antallet af tilbageholdte våben er faldet de sidste par år og ligger relativt lavt her i første halvdel af 2021. Med det sagt, vidner de godt 3.000 våben også om, at der stadig er mange, der køber våben uden at kende til reglerne, så budskabet tåler en gentagelse,« siger Michael Lund.

Alt fra kastestjerner til lommelygter og læbestifter

Størstedelen af våbnene bliver fundet i postpakker, som danskerne har bestilt fra udenlandske hjemmesider.

Våbnene dækker alt fra kastestjerner og knojern til springknive og peberspray. Også genstande, som umiddelbart ikke ligner våben såsom kreditkort, der kan foldes ud som knive, eller strømpistoler kamufleret som lommelygter, læbestifter eller lignende, bliver opdaget og tilbageholdt.

De våben, Toldstyrelsen tilbageholder, bliver overdraget til politiet. Politiet foretager en konkret vurdering af sagen og vurderer, om der skal rejses sigtelse for brud på våbenlovgivningen mod modtageren af pakken.

Læs også: Flere og flere børn importerer ulovlige våben.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Light Field Studios / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.