Politiet holder øje med hospitaler og skadestuer

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News ─ »Vi har desværre set eksempler på tyveri af mundbind og håndsprit fra hospitaler og lignende. Det er dybt forkasteligt, og vi kommer til at slå hårdt ned på det. Derfor er vi gået sammen med regionerne om at skabe et fælles overblik over steder, der skal holdes ekstra godt øje med,« siger rigspolitichefen.

Eksempler på tyveri af mundbind, håndsprit og andre værnemidler fra skadestuer er dybt krænkende. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Derfor iværksætter politiet et skærpet tilsyn med hospitaler og akutmodtagelser. Det sker i samarbejde med regionen.

Tyveri af mundbind og håndsprit fra hospitalerne

Et skærpet tilsyn betyder, at politiet er særligt opmærksom på hospitaler og andre steder, som ligger inde med lagre af mundbind, håndsprit og andre produkter, som kunne være attraktive at stjæle under epidemien.

Læs også: Brug kun godkendt håndsprit til hænderne.

Derfor er politiet gået i gang med at opbygge et nationalt overblik over steder, som kræver et særligt opsyn.

»Vi har desværre set eksempler på tyveri af mundbind og håndsprit fra hospitaler og lignende. Det er dybt forkasteligt, og vi kommer til at slå hårdt ned på det. Derfor er vi gået sammen med regionerne om at skabe et fælles overblik over steder, der skal holdes ekstra godt øje med,« siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Læs også: Corona: Råd til ældre og personer med kronisk sygdom.

Rigspolitiet har allerede bedt politikredsene om at føre tilsyn med hospitaler og akutmodtagelser, hvis det enkelte hospital vurderer, at det er nødvendigt for at sikre ro og orden.

»Jeg er glad for, at politiet er klar til at yde den støtte, som desværre har vist sig at være nødvendig nogle steder i landet. Men jeg havde selvfølgelig hellere set, at det slet ikke var aktuelt,« siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.