Destination Sjælland: Tag kollektivt ansvar

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News ─ »Brug og handl hos de aktører i det omfang myndighedernes retningslinjer giver mulighed for det. Vi er nødt til at være så gode naboer, som vi overhovedet kan og vær med til at tage et kollektivt ansvar for at holde hjulene i gang, hvor det er muligt,« siger Destination Sjælland.

Danmark står i en helt ekstraordinær situation, som ingen har prøvet før. Landet er sat på standby, mens sundhedsmyndighederne kæmper med at få styr på coronavirus/COVID-19.

Derfor opfordrer Destination Sjælland til, at man husker sine lokale butikker, aktører og leverandører, mens Danmark er på standby. Det skriver Destination Sjælland i en pressemeddelelse.

Mange er hårdt ramt og nærmest lukket ned

»Vi kan konstatere, at ligesom resten af dansk erhvervsliv, så er turismen allerede hårdt ramt. Med godt 40.000 sommerhuse er Destination Sjælland Danmarks største feriehusområde – og i øjeblikket vælter det ind med afbestillinger fra alle de internationale gæster, der blandt andet skulle have fyldt feriehusene i påsken,« forklarer Jens Müller, direktør i Destination Sjælland, og fortsætter:

»Rigtigt mange af vores aktører er virkeligt hårdt ramt og nærmest lukket ned, fordi det hele står stille, og alle meget forståeligt bliver hjemme.«

Vær en god nabo og benyt de lokale aktører

Destination Sjælland vil på det kraftigste opfordre til, at man husker sine lokale butikker og spisesteder med mad ud af huset samt andre aktører og leverandører, mens Danmark er på standby.

»Brug og handl hos de aktører i det omfang myndighedernes retningslinjer giver mulighed for det. Vi er nødt til at være så gode naboer, som vi overhovedet kan og vær med til at tage et kollektivt ansvar for at holde hjulene i gang, hvor det er muligt,« fastslår direktøren og uddyber:

»På den måde sikrer vi også, at vi har aktører med en stærk lokal forankring, når krisen er overstået.«

Stiller sig til rådighed for aktørerne med ideer

Dansk turisme er allerede hårdt ramt af den nuværende situation, og det gælder naturligvis også aktørerne i Destination Sjælland.

»Vi vil forsøge at inspirere danskerne til at holde ferie i vores destination, når COVID-19 slipper sit greb. Allerede nu sætter vi tiltag i søen, der skal inspirere både lokale borgere og gæster til at bruge vores område,« fortæller Jens Müller.

Destination Sjælland A/S, der holder til i det gamle posthus i Slagelse By, kan kontaktes på telefon 7025 2206.

»Vi holder en positiv og konstruktiv tilgang til tingene og stiller os til rådighed for vores aktører med ideer, vejledning og udviklingstanker, så vi kan hjælpe dem bedst muligt gennem udfordringerne,« slutter Jens Müller.

Læs også: Corona: Råd til ældre og personer med kronisk sygdom.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Black Star Video / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.