Politiet advarer mod investeringssvindel

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Pas på investeringssvindel i telefonen og online, hvor gerningsmænd franarrer danskere millioner af kroner.

Et enkelt klik på en annonce på de sociale medier eller på en hjemmeside, hvor du opgiver dit telefonnummer eller din mailadresse, kan lede dig ind i en jungle af svindel. Det kan også ske via uopfordrede telefonopkald.

Man kan se, at investeringen vokser – men det er fup

»Man lokkes til at overføre penge til investeringsselskabet, hvorefter man får et login til det, der ligner en investeringsside, hvor man kan ses sin investering vokse. Herefter bliver man lokket til at foretage yderligere investeringer. Men det hele er – et stort fup-nummer!« Det skriver politiet på Facebook og Twitter.

Artiklen fortsætter under illustrationen.

Grafik: Politiet
Jourhavende (Zand)

Politiet anbefaler, at man hellere skal tage fat i sin bank eller et anerkendt og godkendt investeringsselskab, hvis man vil investere sine sparepenge.

Investeringssvindel har længe været udbredt i udlandet

Ifølge redaktionens oplysninger har denne form for investeringssvindel længe været udbredt i blandt andet Sydøstasien, men adgangen til billig IP-telefoni har gjort det mere attraktivt for udenlandske investeringssvindlere at ringe til danskere.

Mønstret er det samme, nemlig at man kan se, at ens investeringer vokser, hvorved man lokkes til at foretage yderligere investeringer. Men det er ikke muligt at få udbetalt sine penge.

 

PAS PÅ PENGENE! Har du sparepenge, som du vil have til at yngle? Så skal du være særdeles opmærksom hvis du begynder at…

Slået op af Sydsjællands og Lolland-Falsters PolitiTirsdag den 20. november 2018


Genrefoto: BrianAJackson / iStock.


 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.