Slagelse Stadion får et E-sportscenter

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

E-sporten i Slagelse Kommune får endnu bedre muligheder for at udvikle sig, når der etableres et E-sportscenter i lokalerne på Slagelse Stadion. Målet er at skabe landets bedste E-sportsforening.

E-sporten stormer frem og ikke mindst i Sørby E-sport. Det startede i 2016 og har i dag 300 medlemmer samt hele 500 på venteliste. Nu får E-sporten endnu bedre mulighed for at udvikle sig, da Kultur- og Fritidsudvalget har vedtaget, at der skal etableres et E-sportscenter i lokalerne på Slagelse Stadion.

I fremtiden er det ikke kun fodbold, som skal spilles og trænes på Slagelse Stadion. Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på sit seneste møde at skabe et Center for E-sport. Det skal placeres på dele af 1. salen på Ny tribune på Slagelse Stadion.

Målet er at skabe landets bedste E-sportsforening

Målet er, at det kommende Center for E-sport skal bidrage til at skabe landets bedste E-sportsforening, foreningsudvikling på E-sportsområdet, uddannelse i lokale uddannelsesinstitutioner, uddannelse der rækker ud til hele landet og ikke mindst danne ramme for samarbejde mellem idrætsorganisationer med fokus på E-sport.

»Som kommune arbejder vi hele tiden på at støtte vores lokale foreningsliv. Det gælder både de veletablerede foreninger og traditionelle sportsgrene, men det betyder også, at vi skal være opmærksomme på nye tendenser og det som fanger i de unge, så vi kan inspirere flere til at blive en del af foreningsverdenen,« fortæller formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (S), og fortsætter:

»Med et center for E-sport kan vi få sat Slagelse på landkortet som en kommune, der er kendt og anerkendt for sin seriøse og udviklende tilgang til E-sporten i Danmark. Vi ser meget frem til at følge både Sørby E-sport og det kommende E-sportscenters udvikling.«

Lokalerne i det kommende E-sportscenter på Slagelse Stadion skal blandt andet bruges til afholdelse af møder, bootcamps, træning, uddannelse og foreningsudvikling. Sørby E-sport ser meget frem til det nye center, som vil give helt nye muligheder både for de nuværende og ikke mindst kommende medlemmer.

Sørby Esport er et godt produkt og et stærkt brand

»Vi har formået at udvikle et godt produkt og et stærkt brand med fokus på fremtiden i gode faciliteter i Sørbyhallen og Dalmosehallen. Slagelse Stadion er et godt skridt i den rigtige retning for Sørby Esport, og vores fokus vil stadig være at opruste vores organisation,« siger Anders Sørensen, der er formand for Sørbymagle IF.

»Jeg glæder mig meget til, at vi kan få vores eget klubhus, og vi har stærke partnere i ryggen, som gør at vores medlemmer kan glæde sig rigtig meget til at dele det med os. En kæmpestor tak til Elgiganten, som fra første dag har troet på vores projekt. Jeg håber, at de er lige så stolte over dette skridt, som vi er, siger Mark Kristensen, der er formand for Sørby Esport.

Forberedelserne omkring at skabe det nye E-sportscenter på stadion starter op med et planlægningsmøde og efterfølges af den egentlige indflytning. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.


Foto: Slagelse Kommune

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.