Opdaterede retningslinjer for serveringssteder

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – For udendørsservering vil der ikke være krav om coronapas eller noget arealkrav, mens der for indendørsservering vil være krav om coronapas og et midlertidigt krav om forudgående bordbestilling. Det er med virkning fra den 21. april.

Et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om fase to af genåbningen af Danmark. Erhvervsministeriet har derfor netop sendt retningslinjerne for serveringssteder ud. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Indendørs- og udendørsservering åbnes i næste uge

I næste uge kan restauranter, caféer, barer og værtshuse igen slå dørene op for både spisende og drikkende gæster, hvad enten de vil sidde ude eller inde.

Det sker i forlængelse af, at et bredt politisk flertal af Folketingets partier har besluttet at fremrykke genåbningen af indendørsservering fra den 6. maj til den 21. april. Dermed bliver både indendørs- og udendørsservering åbnet i næste uge.

Læs også: Nu åbner Danmark endnu hurtigere.

Erhvervsministeriet udsendte tidligere på ugen de foreløbige retningslinjer for udendørsservering, men de er nu blevet opdateret på baggrund af den politiske aftale.

Reservation mindst 30 minutter før indendørsservering

For udendørsservering vil der ikke være krav om coronapas eller noget arealkrav, mens der for indendørsservering vil være krav om coronapas og et midlertidigt krav om forudgående bordbestilling.

Helt konkret betyder det, at gæster på indendørsserveringssteder skal lave en reservation mindst 30 minutter før ankomsten.

Serveringssteder åbner med arealkrav på 2 m2 for siddende servering og 4 m2, hvis der ikke siddes ned. Det svarer til de krav, der var, inden serveringsstederne blev lukket ned i december.

»Jeg er utrolig glad for, at vi lige om lidt kan åbne yderligere op for Danmark. Det er tiltrængt for alle os, der savner at spise et veltillavet måltid lavet på restaurant eller café, eller drikke en helt frisk fadøl på en bar eller et værtshus,« siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:

»Det kan vi takke hinanden for. For det er danskernes imponerende indsats, der nu gør, at vi kan åbne endnu mere op for dansk erhvervsliv, end hvad vi først havde planlagt. Det er helt afgørende for serveringsstederne, der har set frem til igen at kunne byde kunder velkommen både indenfor og udenfor i solen. Det skaber liv i gågaden, sender flere danskere tilbage på arbejde og får hjulene i dansk økonomi til at rulle igen.«

Restauranter og cafeer med videre får lov til at holde åbent til 23 – dog med sidste udskænkning kl. 22.

For at gøre en national genåbning muligt, har et flertal i Folketinget besluttet at indføre automatiske lokale nedlukninger i de kommuner, hvor smitten er for høj. Af den grund er dele af erhvervslivet herunder udvalgsvarehandel i øjeblikket lukket ned i Ishøj Kommune. Det vil også gælde serveringssteder og indkøbscentre, hvis smitten stadig er høj i kommunen d. 21/4. Først når Ishøj kommune er under en testkorrigeret incidens på 200 smittede i syv dage i træk, ophæves nedlukningen.

Læs mere om corona-passet på: coronasmitte.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Drazen Zigic / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.