Nye Borgerlige lukker og slukker

Artiklen er opdateret for 5 måneder siden.

Zand.News – Pernille Vermund og Kim Edberg Andersen har meddelt Nye Borgerliges hovedbestyrelse, at de anbefaler, at Nye Borgerliges folketingsgruppe nedlægges, og at partiet opløses.

»Hvis vi skal genrejse det borgerlige Danmark, må vi samle vores kræfter i færre partier.« »Derfor har Kim Edberg Andersen (et folketingsmedlem, red.) og jeg i dag meddelt Nye Borgerliges hovedbestyrelse, at vi anbefaler, at Nye Borgerliges folketingsgruppe nedlægges, og at partiet opløses,« skriver folketingsmedlem, partistifter og partiformand Pernille Vermund i et opsigtsvækkende opslag på Facebook.

Partitoppen ønsker at nødlande ansvarligt

»Da det hele ramlede i marts sidste år, og jeg igen trådte til som partileder, var det ikke fordi, jeg savnede at være formand. Det var en nødvendighed. Vi var tre medlemmer tilbage i Folketingsgruppen, og jeg gjorde, hvad jeg følte, var min pligt,« forklarer Pernille Vermund og fortsætter:

»Kort efter blev medstifter af Nye Borgerlige og et af tre tilbageværende folketingsmedlemmer, Peter Seier Christensen sygemeldt. Først med stress og siden med kræft. Det gjorde ikke situationen lettere. Min partifælle Kim Edberg Andersen og jeg aftalte, at vi ville dække Peters områder og fortsætte kampen. Men vi aftalte også, at hvis opgaven viste sig umulig – eller ligefrem ville skade det borgerlige Danmark med potentielt stemmespild – ville vi tage ansvaret på os og nødlande ansvarligt.

Det praktiske planlægges i den kommende tid

»Da vi for otte år siden stiftede Nye Borgerlige, var der fire borgerlige partier. I dag er der syv. Og med to aktive mandater i Nye Borgerliges folketingsgruppe risikerer vi ikke alene at arbejde os i stykker, men også at være dem, der spænder ben for et borgerligt flertal og dermed en borgerlig statsminister. Det kan vi ikke forsvare,« fortæller Pernille Vermund og fortsætter:

»Derfor har Kim Edberg Andersen og jeg i dag meddelt Nye Borgerliges hovedbestyrelse, at vi anbefaler, at Nye Borgerliges folketingsgruppe nedlægges, og at partiet opløses. Hovedbestyrelsen har valgt at følge vores indstilling og vil i den kommende tid planlægge det praktiske arbejde.«

Nye Borgerlige har aktuelt en plads i Slagelse Byråd, som er besat af Josh Bjørkman.

Øverst: Pernille Vermund. (Foto: Nye Borgerlige). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/qxfr