Nu kan drenge også blive vaccineret mod HPV

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Nu kan drenge også blive vaccineret mod HPV. Det er gratis og sker hos egen læge. HPV-vaccination beskytter mod næsten alle tilfælde af analkræft og kønsvorter.

Alle drenge, der fylder 12 år den 1. juli i år eller derefter, kan gå til lægen og få HPV-vaccinen gratis. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Vaccinen beskytter drengene mod at udvikle analkræft

HPV-vaccinen beskytter piger mod at udvikle celleforandringer, som kan føre til livmoderhalskræft senere i livet. Vaccinen beskytter drengene mod at udvikle analkræft.

»Vi er glade for, at vores tilbud om HPV-vaccination nu gælder alle 12-årige børn, drenge og piger. Vi har en vaccine, der giver en god beskyttelse mod både livmoderhalskræft og analkræft – og som samtidig beskytter mod kønsvorter,« siger overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsstyrelsen.

Blandt drenge og mænd er HPV skyld i analkræft, mundsvælgkræft, peniskræft og kønsvorter.

Hvert år rammes omkring 230 danske mænd af en af kræftformerne, og omkring 8.000 drenge og mænd behandles årligt for kønsvorter. HPV-vaccination beskytter mod næsten alle tilfælde af analkræft og kønsvorter.

“Stop HPV – bliv vaccineret” skal informerer forældre

I forbindelse med, at drengene nu er en del af det gratis tilbud om HPV-vaccination, bliver Sundhedsstyrelsens informationsindsats om HPV-vaccination tilpasset.

Indsatsen hedder nu ”Stop HPV – bliv vaccineret”, og den skal bringe information ud til forældre til både piger og drenge om HPV-vaccination og de sygdomme, som det seksuelt overførte virus HPV er skyld i.

Indsatsen kører primært på Facebook og har sin egen hjemmeside: www.stophpv.dk, hvor både forældre og sundhedsfaglige kan læse mere.

HPV-vaccinen blev indført i det danske børnevaccinationsprogram i 2009, og siden da har alle piger mellem 12 og 18 år gratis kunnet modtage vaccinen. Siden introduktionen har næsten 700.000 piger og unge kvinder taget imod tilbuddet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: ). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.