Norlys og McDonald’s opsætter lynladere

Artiklen er opdateret for 8 måneder siden.

Zand.News – Målet er at gøre det nemmere for McDonald’s gæster at oplade deres elbil og samtidig bygge et nationalt lynladenet. Den gennemsnitlige gæst bruger 23 minutter på et besøg, og med en 400 kW-lader vil de fleste kunne oplade deres bil op til 80 procent.

Snart kan elbilejere få ladet bilen, når de besøger en McDonald’s restaurant. Norlys og McDonald’s Danmark har indgået et samarbejde om at opstille landets største 400 kW-ladenet ved McDonald’s restauranter. Det skriver Norlys i en pressemeddelelse.

400 kW-lynladerne kan bruges af alle.

Inden udgangen af 2024 vil hverdagen blive nemmere for landets mere end 100.000 elbilejere. Restaurantkæden McDonald’s og energi- og telekoncernen Norlys har indgået et samarbejde om at opsætte lynladere over hele landet.

Ambitionen er at opsætte minimum to 400 kW-lynladere – og dermed lademulighed for fire biler ad gangen – ved mere end 75 McDonald’s restauranter. Norlys har et åbent ladenetværk, og lynladerne kan derfor bruges af alle.

Målet er at gøre det nemmere for McDonald’s mere end 200.000 daglige gæster at oplade deres elbil og samtidig bygge et nationalt lynladenet. Den gennemsnitlige gæst hos McDonald’s bruger 23 minutter på et besøg, og med de nye 400 kW-ladere vil de fleste kunne oplade deres bil op til 80 procent fra de bestiller til de forlader restauranten.

»Hos McDonald’s har vi en ambition om “go big or go home”. Uanset om vi satser på kaffe, burgere eller ladestandere, ønsker vi at være førende og skabe gode øjeblikke for vores gæster. Med opførelsen af tæt på 200 lynladere kan vi gøre livet langt lettere for de mange elbilejere – også i de mindre befolkede områder, hvor der kan være langt mellem lynladerne,« siger Mads Friis, der er direktør for McDonald’s i Danmark.

Vil bringe ladeinfrastrukturen til et nyt niveau

Den nye aftale er den hidtil største af sin slags, og bringer den danske ladeinfrastruktur til et helt nyt niveau. Så snart den nødvendige elforsyning er til rådighed, begynder Norlys at opstille lynladere med minimum fire ladepunkter ved alle de McDonald’s restauranter, som har egen parkeringsplads. Forventningen er, at alle lynladere er klar til brug inden udgangen af 2024.

»McDonald’s har unikke placeringer tæt på de trafikale knudepunkter over hele Danmark. Vi ønsker at understøtte den grønne omstilling af transporten, og her er aftalen med McDonald’s et vigtigt skridt. Når vi i fællesskab etablerer det største 400kW-ladenetværk i Danmark, giver det den nationale ladeinfrastruktur et boost, der kan være med til at gøre en forskel både lokalt og på tværs af landet,« siger Mads Brøgger, der er direktør i Norlys’ energiforretning.

Øverst: Mads Friis, der er direktør for McDonald’s i Danmark, og Mads Brøgger, der er direktør i Norlys’ energiforretning, giver hånd på den nye aftale om lynladestandere. (Foto: Norlys). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.