Forstander udpeget til Slagelse Friplejehjem

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – »Det er menneskene på hjemmet, som skaber stemningen og ånden i huset, og derfor er det også vigtig, at medarbejderne kommer med den rette indstilling – at de ser det som mere end bare et arbejde, og at man kan mærke, at de har lyst til at være sammen med beboerne og bidrage til den gode stemning og kærlige omsorg på hjemmet,« siger den nye forstander.

»Hjemmet skal være et kærligt sted, hvor vi har plads til at bringe de bløde værdier i spil.« Sådan siger Rikke Folmer Mourtizen, der tiltræder som forstander på Slagelse Friplejehjem den 1. september 2023. Hun skal dermed stå i spidsen for hele opstarten og senere driften af Danske Diakonhjems nye friplejehjem, som åbner i begyndelsen af 2024. Det skriver Danske Diakonhjem i en pressemeddelelse.

Kort maskingenereret resume af AI/kunstig intelligens: Rikke Folmer Mouritzen er blevet udpeget som forstander for Slagelse Friplejehjem, der åbner i begyndelsen af 2024. Hun betoner vigtigheden af medarbejderes positive indstilling og ønsker at skabe et kærligt hjem med fokus på bløde værdier. Med baggrund som sygeplejerske og leder ser hun frem til at kombinere erfaringerne på det nye friplejehjem. Hun ønsker at inkorporere medmenneskelig tilgang og høj faglighed i omsorgsarbejdet og planlægger samarbejde med lokalsamfundet og frivillige. Slagelse Friplejehjem åbner i begyndelsen af 2024 og vil have 63 plejeboliger fordelt på tre etager.

Spændende at skulle starte noget nyt op

Rikke Folmer Mouritzen er uddannet sygeplejerske og har erfaringer med sig som forstander på et friplejehjem i Odense gennem flere år, og tidligere har hun gennem 14 år har været sygeplejerske og senere souschef på mave-tarm-kirurgisk afdeling på Slagelse Sygehus. Senest har hun været hospitalschef på et privathospital.

Hun har dermed en bred vifte af erfaringer både som sygeplejerske og leder, og hun ser nu frem til at bringe det hele i spil på det nye hjem.

»Det er spændende at skulle starte noget nyt op helt fra bunden, og jeg glæder mig til at være med til at præge det hele fra begyndelsen og se det hele forme sig. Der er mange ting, der skal på plads, inden hjemmet står klar, og jeg glæder mig til hele processen – og særligt til at skulle tage imod beboerne,« siger Rikke Folmer Mouritsen.

Medmenneskelig tilgang og høj faglighed

Med stillingen som forstander på Slagelse Friplejehjem oplever Rikke Folmer Mouritzen at komme tilbage til det, hun brænder for.

»Jeg nyder kontakten med ældre mennesker og at sikre en god omsorg i den tredje alder. Jeg lægger vægt på at have en relation til beboerne, og man får så meget tilbage af ældre mennesker. Det er jo først og fremmest et hjem for beboerne, og så bliver det også lidt et hjem for en selv, når man er en del af det – og jo mere, man selv bringer ind i det, des mere får man tilbage,« siger Rikke Folmer Mouritzen og fortsætter:

»Det er menneskene på hjemmet, som skaber stemningen og ånden i huset, og derfor er det også vigtig, at medarbejderne kommer med den rette indstilling – at de ser det som mere end bare et arbejde, og at man kan mærke, at de har lyst til at være sammen med beboerne og bidrage til den gode stemning og kærlige omsorg på hjemmet. På den måde bliver det en meningsfuld hverdag for både medarbejdere og beboere.«

»Den medmenneskelige tilgang går naturligvis hånd i hånd med en høj faglighed i det sundhedsfaglige arbejde. Vi skal ikke rende rundt og være en latin-ordbog, men vi skal kontinuerligt have fokus på fagligheden og sikre, at de rigtige sundhedsfaglige kompetencer altid er til stede – sammen med nærværet og mødet med den enkelte beboer.«

Ønsker et godt samarbejde med “lokale”

Et godt samarbejde med lokalsamfundet er også vigtigt for Rikke Folmer Mouritzen, der håber, at mange har lyst til at være en del af hjemmet som frivillige.

»Jeg er meget åben for, hvad frivillige har lyst til at byde ind med. Det kan være gåture, spil eller hyggesnak over en kop kaffe. Det kan også være, at nogle har lyst til at lave en strikkeklub eller måske hjælpe med at søge om penge til ture, arrangementer, indkøb af bus eller andet. Kun fantasien sætter grænser,« siger Rikke Folmer Mouritzen, der også vil række ud til daginstitutioner, skoler og andre.

»Det er en stor fornøjelse af bringe mennesker sammen på tværs af alder og se det samspil, der opstår imellem dem. Det er virkelig stjernestunder, og dem vil vi samle på,« siger Rikke Folmer Mouritzen, der ser frem til at kommet i gang med at realisere alle planerne for hjemmet, når hun tiltræder den 1. september.

I de kommende måneder søger Slagelse Friplejehjem både efter beboere og medarbejdere, og er man interesseret i at flytte ind på hjemmet, er det allerede nu muligt at blive skrevet op på hjemmets venteliste. Læs mere på www.slagelsefriplejehjem.dk.

Hvem er Rikke Folmer Mouritzen?

Rikke Folmer Mouritzen er uddannet sygeplejerske og har efteruddannelse og kurser inden for både ledelse, psykologi, kommunikation og patientologi.

Hun har tidligere været 14 år som sygeplejerske på en kirurgisk afdeling på Slagelse Sygehus, hvor hun blandt andet har været ernæringsansvarlig, souschef og specialeansvarlig for mave-tarmkirurgi, inden hun blev sygeplejerske, souschef og senere forstander på et friplejehjem i Odense. Senest har hun været hospitalschef på et privathospital.

Hun er 47 år og bor i Odense sammen med sin mand, Michael. De har to voksne piger på 22 og 26 år.
Hun kender Slagelse og området godt efter de mange års arbejde på byens sygehus og er desuden født og opvokset i nabobyen Korsør.

Læs også: Rejsegilde på Slagelse Friplejehjem.
Læs også: Ungdomsboliger på Kvægtorvet i Slagelse snart klar.

Slagelse Friplejehjem står færdig i januar 2024 og er klar til at tage imod beboere i begyndelsen af februar 2024. Friplejehjemmet er en del af det nye område, “Kvægtorvet”, som ligger nord for stationen, mellem Ndr. Stationsvej og Ndr. Ringgade.
Hjemmet rummer 63 2-værelses plejeboliger fordelt på 3 etager med 21 boliger på hver etage (1.-3. etage). Hver etage rummer også fælles opholdsarealer med spise- og opholdsstuer. I stueplan har hjemmet eget produktionskøkken, og der er også en fællessal til aktiviteter og arrangementer.

Øverst: Rikke Folmer Mouritzen bliver forstander på Slagelse Friplejehjem. (Foto: Danske Diakonhjem). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.