Målrettet hastighedskontrol i denne uge

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Hvis du ikke allerede har opdaget det, så gennemfører politiet en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i denne uge.

Landet over gennemfører politiet en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i denne uge. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Høj fart øger risikoen for en ulykke og skaber utryghed

For høj fart øger risikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger.

Det er både de store og de mindre hastighedsoverskridelser, som politiet vil notere. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag.

»Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet,« siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

»Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken. Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.«

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Niclas Jessen / Rigspolitiet). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.