Landsdækkende frivillignetværk hjælper BørneTelefonen

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – BørneTelefonen kan ikke besvare 83.000 opkald om året. Derfor opretter Bilka og Børns Vilkår frivillignetværk over hele landet. Lokale ildsjæle har allerede meldt sig. Du kan også melde dig.

Hvert år får BørneTelefonen flere end 200.000 henvendelser, men på grund af manglende ressourcer var det i 2017 kun godt 83.000 opkald, der blev besvaret.

Derfor vil Bilka og Børns Vilkår, som står bag BørneTelefonen, nu oprette frivillignetværk i de 19 Bilka-byer. Det skal gøre det lettere at indsamle midler i forbindelse med forskellige arrangementer og i sidste ende at give endnu flere børn taletid på BørneTelefonen.

»Tusindvis af børn over hele landet har til tider brug for at tale med en voksen om deres udfordringer, som er alt fra kærestesorger og mobning til skilsmisser og andre tunge problemer,« siger Ryan Hansen, der er Corporate Relations Manager i Børns Vilkår, og fortsætter:

»Jeg håber, at de nye frivillignetværk kan hjælpe med øget lokalt fokus og støtte til BørneTelefonen, så vi har midler til at besvare endnu flere henvendelser.«

Lokale ildsjæle allerede meldt sig i flere byer

I blandt andet Herning, Odense og Hillerød har flere lokale ildsjæle allerede meldt sig. Helt konkret består det frivillige arbejde i at være til stede to-tre gange om året, når Bilka holder større arrangementer som bagagerumsmarked og bilbanko.

Her skal de blandt andet sørge for at uddele flyers om Børns Vilkår og fortælle interesserede kunder om, hvad pengene går til. Desuden er der i hvert Bilka-varehus en medarbejder, som er frivilligambassadør og samler de frivillige.

»Det her er et helt nyt projekt, vi er ved at stable på benene i de 19 Bilka-byer, og vi er glade for, at flere allerede har meldt sig som frivillige, men vi har naturligvis brug for endnu flere,« siger Nicki Stougaard, der er eventansvarlig i Bilka, og fortsætter:

»Man behøver hverken at have erfaring med frivilligt arbejde fra tidligere eller have en særlig baggrund. Det vigtige er, at man har lyst til at gøre en forskel og være en del af et team, som skaber oplevelser til børn og forældre.«

Bilka har efterspurgt ildsjæle på varehusenes lokale Facebook-side, hvor de frivillige har kunnet tilmelde sig.

Kundernes engagement bidrager til BørneTelefonen

Over det kommende år er det målet, at Bilka vil indsamle 400.000 kroner til BørneTelefonen. Indtil videre har Bilka da også allerede indsamlet tilsvarende beløb, siden kæden indledte samarbejdet med Børns Vilkår.

Det er penge, som i høj grad skyldes kundernes engagement, når Bilka inviterer til loppemarked på parkeringspladsen, sælger en særlig støttekalender eller råber tal op til bilbanko.

Fakta om den landsdækkende BørneTelefonen

  • Børnetelefonen fik i 202.500 henvendelser i 2017.
  • 83.111 af henvendelserne blev besvaret.
  • 119.389 henvendelser blev ikke besvaret, fordi BørneTelefonen ikke har midler til at besvare alle henvendelser.
  • Bilka har indtil videre indsamlet 400.000 kroner til BørneTelefonen. Målet er at indsamle yderligere 400.000 kroner over det kommende år.

Læs mere om at blive frivillig på: bornsvilkar.dk/bliv-frivillig/bilkalive.


Pressefoto: Salling Group.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.