Hvidt hjerte og rød baggrund på MinSundhed-appen

Artiklen er opdateret for 8 måneder siden.

Zand.News – »Vi synes selv, at vi har lavet en enklere og mere overskuelig udgave af MinSundhed-appen, som kan hjælpe danskerne med hurtigt at kunne finde frem til de sundhedsoplysninger, de har brug for,« lyder det fra sundhed.dk’s bestyrelse.

I fremtiden skal du kigge efter et stort hjerte på en rød baggrund og ikke en smiley med hjerteøjne, når du vil bruge MinSundhed-appen. Både indhold og design er opdateret og det bliver lettere at få et hurtigt overblik. Det skriver sundhed i en pressemeddelelse.

Design og indhold er blevet mere brugervenligt

MinSundhed-appen er blevet opdateret og har fået et mere enkelt udtryk. Designere og udviklere har arbejdet intenst for at finde det helt rigtige design og et nyt ikon, som møder danskerne fra den 2. oktober 2023.

Valget er faldet på et stort hvidt hjerte med en rød baggrund, der skal erstatte den velkendte smiley på appen efter den 2. oktober, hvor MinSundhed udkommer i en opdateret udgave, hvor der er blevet arbejdet med at gøre både design og indhold mere brugervenligt.

»Vi synes selv, at vi har lavet en enklere og mere overskuelig udgave af MinSundhed-appen, som kan hjælpe danskerne med hurtigt at kunne finde frem til de sundhedsoplysninger, de har brug for. Jeg håber, at brugerne vil tage godt imod det nye udtryk, som hænger meget sammen med sundhed.dk’s øvrige design,« siger sundhed.dk’s bestyrelsesformand Lars Gaardhøj.

Aktuelt har det ikke været muligt for redaktionen på Slagelse.News at logge på appen, og derfor kan vi ikke bekræfte, om appen er mere brugervenlig.

Sundhedsdata samles i et mere overskueligt design

Det nye app-ikon er et led i en gennemgående visuel opdatering og opstramning af MinSundhed-appen, der er downloadet mere end 6 millioner gange og i gennemsnit bliver brugt af 1,4 millioner danskere hver måned.

Udover et mere enkelt design er appen blevet mere brugervenlig og har fået tilført flere nye funktioner:

  • Der er udviklet en akuthjælps-del, hvor alle akuttilbud er samlet i et overskueligt overblik med en direkte linje til den nærmeste hjælp inden for sygdom, skade og psykiatri.
  • Fra forsiden er der adgang til de mest brugte funktioner, så du hurtigt kan se Prøvesvar, Journal fra sygehus, Billedbeskrivelse, Fuldmagter og Find behandler.
  • Der er også hurtig adgang til øvrige sundheds-apps fra forsiden: Medicinkortet, Patienthåndbogen, Sundhedskortet, MinLæge og Apoteket.
  • I Tidslinjen får du en kronologisk oversigt over dine sundhedsdata.

Coronapassene er fjernet fra MinSundhed-appen. De blev fjernet fra sundhed.dk i juni, men blev bevaret på MinSundhed-appen, så danskerne kunne have adgang til dem hen over sommeren. Du kan stadig at se og udskrive en oversigt over dine vaccinationer på sundhed.dk, og du kan også se dine COVID-19 Prøvesvar i både MinSundhed og på sundhed.dk.

Den opdaterede version af MinSundhed-appen vil være tilgængelig til IOS og Android på AppStore og Google Play fra den 2. oktober 2023. Den vil i løbet af den første uge blive gradvist rullet ud til brugere, der har automatisk opdatering af app på deres telefon. Brugere, der ikke har automatisk opdatering, vil få den senere.

Øverst: Indhold og design er blevet opdateret på MinSundhed-appen. (Foto: sundhed.dk). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/92xs