Hvad med et job som politibetjent eller politikadet?

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Nu kan du blive politibetjent eller politikadet. Sydsjællands og Lolland-Falster Politi holder informationsmøde mandag den 19. marts 2018 kl. 1900 – 2100 på Slagelse Politigård.

I forbindelse med omlægningen af politiets grunduddannelse til en 2-årig basisuddannelse (PBU) og indførelsen af en ny og spændende 6 måneders uddannelse som politikadet (PKA) er der opnået en ny interesse for politiuddannelserne.

Politiets personalebehov er større end normalt, fordi nogle store årgange nærmer sig pensionen. Dertil kommer, at der er brug for flere politibetjente og politikadetter. Og måske er det også noget for dig. Næste ansøgningsfrist til Politiskolen er den 19. april.

Politikadetuddannelsen foregår på Politiskolen i Brøndby på Københavns Vestegn, og den varer seks måneder. Du får ikke løn under politikadetuddannelsen, men den er SU-berettiget.

Lønnen for færdiguddannede politikadetter er omkring 22.000 kroner om måneden. Dertil kommer pension og honorering for arbejde aften og nat samt i weekender og på helligdage.

Når du har gennemført politikadetuddannelsen med et tilfredsstillede resultat, vil du få tilbudt job i en af de politikredse, der løser grænsekontrol- eller større bevogtningsopgaver såsom i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Hvis du ønsker at videreuddanne dig til politibetjent, kan du søge ind på overbygningsuddannelsen til politibetjent.

Du kan læse om uddannelserne på: politi.dk

Arkivfoto: Rigspolitiet

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.