H.M. Dronning Margrethe II fylder 80 år

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Normalt er der mulighed for at skrive gratulationer i Det Gule Palæ, men i år kan man fremsende en personlig lykønskning til Dronningen på Kongehusets hjemmeside.

Slagelse Media ønsker Hendes Majestæt Dronning Margrethe II tillykke med de 80 år.

Dronningen blev født i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg den 16. april 1940 kl. 10.10.

I dag fylder hun 80 år, men udbredelsen af coronavirus har medført aflysninger og ændringer i traditionen.

Send gerne en buket til en ældre medborger

Dronningen har et særligt ønske i anledning sin 80-års fødselsdag, og det er blandt andet, at man sender en buket til en ældre medborger, som har det særligt svært under coronakrisen.

Officielt jubilæumsportræt af H.M. Dronning Margrethe II. (Foto: Fotograf Per Morten Abrahamsen / Kongehuset).

»Dronningen modtager hvert år på sin fødselsdag blomster fra nær og fjern. I år opfordrer Dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid,« skriver Kongehuset og fortsætter:

»En anden tradition, der ændres i år, er muligheden for personligt at møde op for at skrive gratulationer i Det Gule Palæ. I stedet vil der fra den 14. april blive oprettet en gratulationsliste på Kongehusets hjemmeside www.kongehuset.dk, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen.«

Nationalbanken sender en mønt til cirkulation

Der er i øvrigt en tradition for at udgive erindringsmønter i forbindelse med særlige begivenheder i Kongehuset, og den er ikke ændret.

Erindringsmønten. (Foto: Danmarks Nationalbank).

I anledning af fødselsdagen udsender Nationalbanken en erindringsmønt som en 500-kronemønt i sølv og en 20-kronemønt til almindelig cirkulation.

Erindringsmønten kan købes i Den Kgl. Mønts webshop fra den 16. april 2020.

80 forskellige fakta fra Dronning Margrethes liv

Vidste du, at dronningen nejer en gang om året? Det sker ved nytårstaflet på Amalienborg den 1. januar, hvor Dronningen og den kongelige families kvindelige medlemmer nejer for de inviterede gæster, inden de går til bords.

Traditionen kommer oprindeligt fra Rigsdagen i Stockholm og er bragt til Danmark af Dronning Ingrid. Dengang nejede de kongelige damer, når Kongen hvert år åbnede det svenske parlament.

Vidste du, at historien om Peter Plys er en af Dronningens yndlingsbørnebøger.

Og vidste du, at Dronningen selv har opfundet ordet “internationalese”, som ifølge Dronningen betyder “et sært, upersonligt sprog, som ikke er nogens”.

Læs mere: 80 fakta fra Majestætens liv (kongehuset.dk).

»I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme«

Der blev naturligvis sunget fødselsdagssang for Dronningen, om end det blev på en lidt utraditionel måde.

“I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme,” lød det i morges i Kuppelsalen på Fredensborg Slot, hvor personalet på…

Slået op af Det danske kongehusTorsdag den 16. april 2020

Gardehusarregimentet og Gardehusarregimentets Hesteskadron – HESK i Slagelse skulle også have sadlet op i dag, og det er naturligvis også aflyst.

I anledning af H.M. Dronningens 80 års fødselsdag

Gardehusarregimentet ønsker Hendes Majestæt Dronning Margrethe II et hjerteligt tillykke med den runde fødselsdag! 🇩🇰🇩🇰🇩🇰 I forbindelse med H.M. Dronningens 80 års fødselsdag skulle Gardehusarregimentet og Gardehusarregimentets Hesteskadron – HESK have sadlet op og redet, hvilket vi havde glædet os meget til. Det må vi have til gode. I stedet følger lidt stemningsbilleder fra sidste års sommertogt og eskorte, hvor Kongehuset lagde vejen forbi Køge og Nyborg. Videoen er optaget ved den historiske Landport i Nyborg.

Slået op af Gardehusarregimentet i Torsdag den 16. april 2020

Her er et kort uddrag fra de mange hilsner fra Deres Majestæter Sveriges, Norges, Spaniens, Nederlandenes og Belgiens Konger og Dronninger, Deres Kongelige Højheder Luxembourgs Storhertugpar samt Deres Kongelige Højheder Norges Kronprinspar, Sveriges Kronprinsessepar og Prins Carl Philip.

Kongelige fra hele Europa sender hilsner til Dronningen

🇸🇪 🇳🇴 🇳🇱 🇩🇰 🇪🇸 🇧🇪 🇱🇺 Det var en glæde for Hendes Majestæt Dronningen, da en række af Europas kongelige for kort tid siden overraskede Dronningen med en fødselsdagsvideohilsen. Her vises et kort uddrag fra de mange hilsner fra Deres Majestæter Sveriges, Norges, Spaniens, Nederlandenes og Belgiens Konger og Dronninger, Deres Kongelige Højheder Luxembourgs Storhertugpar samt Deres Kongelige Højheder Norges Kronprinspar, Sveriges Kronprinsessepar og Prins Carl Philip. // A number of Europe’s royal family members surprised Her Majesty The Queen with a video greeting on 16 April 2020 on the occasion of the 80th birthday. Though Their Majesties and Their Royal Highnesses could not be present to celebrate The Queen in Denmark as otherwise planned, all nevertheless wanted to delight Her Majesty with personal congratulations. Here are excerpts from the many greetings that The Queen has just seen. Video: Kongehuset ©

Slået op af Det danske kongehus i Torsdag den 16. april 2020

Dronningens fødselsdagstale til befolkningen

»Min fødselsdag blev ikke, som jeg havde forestillet mig, men jeg er taknemmelig for den, som den blev – tak til alle, der har bidraget til at gøre den til en festlig og minderig dag,« sagde Dronningen i sin tale.

H.M. Dronningens tale i anledning af 80-års fødselsdagen

"Min fødselsdag blev ikke, som jeg havde forestillet mig, men jeg er taknemmelig for den, som den blev – tak til alle, der har bidraget til at gøre den til en festlig og minderig dag." Læs hele Hendes Majestæt Dronningens tale i anledning af Majestætens 80-års fødselsdag: http://kongehuset.dk/nyheder/laes-hm-dronningens-tale-i-anledning-af-80-aars-foedselsdagen Video: DR ©

Slået op af Det danske kongehus i Torsdag den 16. april 2020

Opdatering: Artiklen er opdateret med Facebook-opslag fra Kongehuset, Gardehusarregimentet i Slagelse samt kongelige hilsner. Senere er artiklen opdateret med et citat fra Dronningens tale og med endnu et Facebook-opslag fra Kongehuset.

Øverst: H.M. Dronning Margrethe II samt H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Prins Christian. (Foto: Per Morten Abrahamsen / Kongehuset). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.