Flere klip i kørekortet fra i morgen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Fra i morgen koster det – udover en bøde på 1.500 kroner og 500 kroner til Offerfonden – også et klip i kørekortet at benytte håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere med videre under kørslen.

Knap otte ud af ti danskere mener, at det er godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man bruger en håndholdt mobil bag rattet. Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at droppe den håndholdte mobil bag rattet, har et politisk flertal besluttet at skærpe sanktionen for at bruge håndholdt mobil og lignende under kørslen.

Fra i morgen tirsdag den 10. september koster det – udover en bøde på 1.500 kroner og 500 kroner til Offerfonden – også et klip i kørekortet at benytte håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere med videre under kørslen.

En bred folkelig opbakning til skærpelsen af loven

I befolkningen er der bred opbakning til skærpelsen. I en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik blandt 1.120 personer, svarer næsten otte ud af ti, at det er meget godt eller godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet.

»Uopmærksomhed er et stort problem for sikkerheden på vejene,« siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik, og fortsætter:

»Sammen med kampagner og kontrol er et klip i kørekortet noget af det, der virkelig kan ændre folks farlige adfærd. Det er godt for trafiksikkerheden, at man nu sætter ekstra ind overfor uopmærksom kørsel.«

Mange erkender brug af håndholdt mobil under kørsel

Meget tyder på, at der er noget at komme efter. I undersøgelsen, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i august, svarer 34 procent, at de nogle gange kommer til at bruge deres mobiltelefon eller GPS håndholdt.

Problemet er størst hos de yngste bilister (18-35 år), hvor hele 57 procent siger, at de nogle gange kommer til at bruge for eksempel mobilen håndholdt.

»Det er alt for mange, som i dag bruger mobilen håndholdt bag rattet. Det er vores vurdering, at antallet vil falde fremover, når det nu kommer til at koste et klip,« siger Mogens Kjærgaard Møller.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.