Minifremgang i Lokalt Erhvervsklima-måling

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – »Det er godt at se, at der også er positive tegn i Slagelse. Men vi må desværre også konstatere, at kommunen rykker tilbage på en række vigtige områder,« siger formanden for Dansk Industri Vestsjælland.

Dansk Industris (DI) årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima viser en lille fremgang for Slagelse Kommune, men der er også kritik. Det skriver DI Vestsjælland i en pressemeddelelse.

Slagelse Kommune rykker en smule frem til en 80.-plads

Efter flere år med en rigtig pæn placering – ikke mindst i 2017 med en 13.-plads – oplevede Slagelse Kommune en voldsom tilbagegang i Lokalt Erhvervsklima-målingen i 2018.

Kommunen landede efter et år med kommunalpolitisk uro på en 85.-plads. Igen i år ligger Slagelse i 80’erne, men er dog rykket fem pladser frem til nr. 80.

Erhvervsvenligheden i kommunen går en plads tilbage

Virksomhedernes overordnede vurdering af erhvervsvenligheden i kommunen går en plads tilbage fra 83 til 84, og kategorien “Kommunens image” placerer Slagelse på en 88.-plads, om end det er en lille fremgang fra nummer 92 i 2018.

Men der er også positive vurderinger at hente i undersøgelsen. I kategorien “Sagsbehandling” flytter Slagelse fra en 65.-plads til en fin 26.-plads, hvilket er kommunens bedste placering.

I kategorien “Infrastruktur” ligger kommunen på en pæn 36.-plads men er gået lidt tilbage fra en 28.-plads i 2018. Mere positivt er det, at “Brug af private leverandører” rykker fra en 86.-plads til en 43.-plads.

Kommunen rykker tilbage på en række vigtige områder

»Det er godt at se, at der også er positive tegn i Slagelse. Men vi må desværre også konstatere, at kommunen rykker tilbage på en række vigtige områder – det gælder arbejdskraft, uddannelse, fysiske rammer og skatter, afgifter og gebyrer,« siger formanden for DI Vestsjælland, Steen Søgaard, og fortsætter:

»Nu, hvor der er skabt lidt mere afklaring om det kommunalpolitiske, kan vi håbe, at Slagelse Kommune får ro til at arbejde sig fremad igen og fortsætte den flotte udvikling, som kommunen hele tiden har været i gang med.«

Øverst: Pressefoto. (Foto: DI Vestsjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.