Fester og andre arrangementer med over 50 forbydes

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Regeringen udvider forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer, så det også gælder private arrangementer, herunder bryllupper, i forsamlingshuse, i selskabslokaler og på restauranter.

Regeringen udvider forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer, så det også gælder private arrangementer i for eksempel forsamlingshuse, selskabslokaler og restauranter med videre.

Ændringen træder i kraft i morgen lørdag kl. 12.00 og gælder også for bryllupper. Dog gælder forsamlingsforbuddet ikke i folks private hjem og haver.

Samtidig forlænger regeringen de nationale restriktioner til og med søndag den 18. oktober 2020, hvor efterårsferien slutter. De betyder blandt andet, at restauranter, barer og caféer fortsat skal lukke kl. 22.00 i hele landet.

Det oplyste sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) under et pressemøde fredag eftermiddag.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke i private hjem og haver

Rigspolitichef Thorkild Fogde oplyste, at forbuddet mod at være mere end 50 personer ikke gælder i private hjem, fordi politiet principielt holder sig fra at indskrænke borgernes frihed i hjemmet.

Dog opfordrede han til, at man ikke har flere end 50 gæster i sit hjem.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Statsminister Mette Frederiksen (S) oplyser på Facebook, at flere end 100 danskere er indlagt på et sygehus med corona, og at situationen er meget alvorlig.

»Situationen med corona er stadig meget alvorlig. Smitten spreder sig fortsat bredt i samfundet – og i hele Danmark. Dagens antal smittede viser det med al tydelighed: 678 nye smittede. Flere end 100 danskere indlagt på et sygehus med corona. Det er alt for mange,« skriver Mette Frederiksen på Facebook og fortsætter:

»Det er nu, vi skal stå sammen igen: Sammen om at gøre en indsats. Sammen om at knække kurven. Sammen om at passe på de ældre og udsatte i Danmark. Vi skal have brudt smittekæderne nu. Pas på jer selv og hinanden. God weekend.«

Kære alle Situationen med corona er stadig meget alvorlig. Smitten spreder sig fortsat bredt i samfundet – og i hele…

Slået op af Mette FrederiksenFredag den 25. september 2020
Foto: Sundhedsstyrelsen

Øverst: Genrefoto. (Foto: Geralt / Pixabay). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.