Din forskudsopgørelse for 2024 åbner snart

Zand.News – Tirsdag den 14. november åbner Skattestyrelsen for adgang til forskudsopgørelsen, og som noget nyt vil boligejere kunne se deres samlede boligskatter sammen med de øvrige skatteoplysninger.

Godt 5,3 millioner borgere vil snart kunne se deres forskudsopgørelse for det kommende år i TastSelv på skat.dk. Som noget nyt vil landets boligejere for første gang kunne se deres samlede boligskat på forskudsopgørelsen. Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Man kan se sine forventede indtægter og fradrag

Tirsdag den 14. november 2023 åbner Skattestyrelsen for adgangen til forskudsopgørelsen for 2024. Her vil godt 5,3 millioner danskere kunne se deres forventede indtægter og fradrag for næste år og rette, hvis der er sket ændringer i hverdagen. Som noget nyt vil landets boligejere desuden kunne se deres samlede boligskatter på forskudsopgørelsen sammen med de øvrige skatteoplysninger.

»Når forskudsopgørelsen åbner den 14. november, får borgerne adgang til at se deres skatteoplysninger og forventede skattebetaling for næste år. Her vil jeg som altid gerne opfordre til, at man tager sig et øjeblik til at tjekke om indtægter og fradrag stemmer med det, man forventer – og det gælder faktisk alle, uanset om man ejer en bolig eller ej,« siger Jan Møller Mikkelsen, der er underdirektør i Skattestyrelsen, uddyber:

»Men for lige præcis boligejerne er der en nyhed i år. De vil nemlig for første gang kunne se deres samlede boligskat, når vi åbner forskudsopgørelsen.«

Boligskatten samles på forskuds- og årsopgørelsen

Den 1. januar 2024 kommer der nye boligskatteregler. De nye regler betyder blandt andet, at opkrævningen af boligskat samles på forskuds- og årsopgørelsen. Betaling af grundskyld vil fremover ske som en del af den løbende skattebetaling fra januar 2024 i stedet for to gange årligt, som det hidtil har været tilfældet, hvor opkrævningen er blevet foretaget af kommunerne.

Tallene for boligskat i forskudsopgørelsen baserer sig på den foreløbige ejendomsvurdering, der danner grundlag for boligskatten i 2024. Ejendomsvurderingen udsendes af Vurderingsstyrelsen, der også står for beregningen af selve boligskatten – spørgsmål til vurderingen skal derfor rettes til Vurderingsstyrelsen.

Forventer stor interesse for næste års opgørelse

Ved sidste års forskudsopgørelse var der allerede de første 14 dage efter åbningen godt 800.000 borgere, der havde rettet i deres oplysninger og fået en ny forskudsopgørelse. Det var næsten en fordobling i forhold til året forinden. I alt var der i de første 14 dage efter åbningen foretaget 4,9 millioner logins.

»I mine øjne er det kun glædeligt, at stadig flere tager sig tid til at tjekke deres skatteøkonomi. Hvis der er sket ændringer i hverdagen fx ændringer i løn – så er en gennemgang af forskudsopgørelsen den rigtige måde at gribe det an på – og nu er det snart tid igen,« slutter Jan Møller Mikkelsen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Spectrum Blue / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/kcah