Det går mod lysere tider – og der er lys forude

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News ─ »Følger alle myndighedernes anbefalinger og anvisninger, er der håb for en gradvis åbning af samfundet efter påske,« skriver Rigspolitiet. »Det værste, der kan ske nu, er, at vi slækker på kravene. At vi begynder at give slip,« skriver statsministeren.

»Det går mod lysere tider. Og der er lys forude. Følger alle myndighedernes anbefalinger og anvisninger, er der håb for en gradvis åbning af samfundet efter påske,« skrev Rigspolitiet på Twitter tidligere i dag og fortsatte:

»Følg sundhedsrådene, undgå at forsamle jer og vis hensyn over for udsatte og ældre.«

Lys for enden af tunnellen, hvis vi holder fast

Rigspolitiets tweet kom lige efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) havde afholdt sit pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet.

Her havde Mette Frederiksen forsigtigt løftet sløret for, at Regeringen formentligt ville begynde på en gradvis, stille og kontrolleret åbning af samfundet på den anden side af påske.

»Der er lys for enden af tunnellen, hvis vi holder fast. Og holder afstand,« skriver Mette Frederiksen på Facebook efter pressemødet og fortsætter:

»Det værste, der kan ske nu, er, at vi slækker på kravene. At vi begynder at give slip. De næste to uger bliver afgørende for, hvornår vi igen kan begynde at åbne Danmark op.«

»Jeg har i dag med forsigtighed sagt, at hvis tallene fortsat er stabile og fornuftige de næste to uger, så kan vi gradvist og kontrolleret begynde at åbne vores samfund igen,« forklarer hun videre og fortsætter:

»Men. Og der er et stort men. Det afhænger af os alle. Hvert enkelt menneskes adfærd har betydning. Vi skal udvise samfundssind. Følge retningslinjerne nøje. Hvis vi ikke lykkes, så kan vi ikke begynde at åbne.«

Menneskeliv, sundhedsvæsenet og økonomien

Statsministeren præciserede i øvrigt i sin tale i Statsministeriet, at regeringen hele tiden har haft tre mål for øje:

»For det første at redde menneskeliv. Hvis færre bliver smittet, vil færre dø. Vi skal passe på vores ældre og mest sårbare. Det er hidtil lykkedes at bremse væksten i smittede.

For det andet at forhindre vores sundhedsvæsen i at bryde sammen. Hvis det sker, vil det gå ud over os alle sammen. Vi har indtil videre undgået, at alt for mange bliver smittet på én gang. Der er tegn på, at kurven flader ud. Og dermed håb om, at Danmark kan holde sig på den grønne kurve, ikke den røde kurve, på den figur, som sundhedsministeren har vist på flere pressemøder.

For det tredje at sørge for, at vores økonomi og vores unikke samfundsmodel kommer igennem krisen. Så Danmark også på den anden side af corona, vil være et rigt og trygt samfund,« fortalte hun i sin tale, som kan læses i fuld længde på stm.dk.

Opdatering: Artiklen er opdateret med en mindre forbedring, som ikke ændrer på betydningen af indholdet.

Øverst: Coronavirus/COVID-19. (Grafik: Rigspolitiet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.