Genbrugspladserne åbner med tidsbestilling

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – AffaldPlus genåbner nu sine genbrugspladser – dog med et midlertidigt bookingsystem. Det er fortsat muligt at benytte haveaffaldspladserne uden tidsbestilling.

AffaldPlus genåbner nu sine genbrugspladser – dog med et midlertidigt bookingsystem for at begrænse antallet af kunder på pladserne.

Det er fortsat muligt at benytte haveaffaldspladserne uden tidsbestilling. Det oplyser AffaldPlus i en nyhedsmeddelelse.

Sker efter anbefaling fra Kommunernes Landsforening

Tirsdag den 31. marts 2020 genåbner AffaldPlus sine genbrugspladser for alle.

For at leve op til sundhedsmyndighedernes krav om at sikre afstand mellem kunder og medarbejdere bliver det i en periode nødvendigt at bestille tid, før man kan komme ind på genbrugspladsen.

Bookingsystemet indføres efter anbefaling fra Kommunernes Landsforening, som har opfordret til, at kommuner og affaldsselskaber lokalt indfører de tiltag, der skal til for at sikre, at en genåbning kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt.

AffaldPlus har vurderet, at online-booking vil være det mest hensigtsmæssige i den nuværende situation for at begrænse tilstrømningen af kunder.

Sådan gør du for at komme af med genbrugsaffaldet

AffaldPlus håber, at alle vil medvirke til at komme bedst muligt gennem denne uvante situation.

Hvis du ikke har stort behov for at komme af med affald lige nu, opfordrer affaldsselskabet dig til at holde affaldet derhjemme, indtil situationen igen er mere normal.

Læs også: Book tid på genbrugspladsen (booking-systemet åbner mandag den 30. marts 2020 kl. 15.00) (affaldplus.dk).

Husk at man skal holde afstand på minimum to meter

AffaldPlus opfordrer til, at alle følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde en afstand på minimum to meter til andre kunder og til medarbejderne. AffaldPlus anbefaler samtidig, at alle har fokus på hygiejnen.

»Brug så vidt muligt handsker, når du afleverer affald, og husk at vaske/spritte hænder, når du har forladt genbrugspladsen,« skriver AffaldPlus.

Coronavirus/COVID-19 lukkede genbrugspladserne

Genbrugspladserne har været lukket for private siden den 17. marts på grund af coronavirus/COVID-19. Ni genbrugspladser blev holdt åbne for virksomheder i begrænset åbningstid.

Nu vurderer sundhedsmyndighederne imidlertid, at genbrugspladserne kan genåbne, hvis affaldsselskaber og kommuner sikrer “… at de borgere der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt,” lød det i en pressemeddelelse fra Kommunernes Landsforening.

For at genåbningen kan foregå forsvarligt i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere, anbefales det, at der indføres adgangsbegrænsning i form af for eksempel portvagt, bomløsninger, nummerpladestyring, onlinebooking eller lignende.

Øverst: Genrefoto. (Foto: ). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.