»Der var en bilist, der gav os fuck-fingeren«

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Kampagne opfordrer forældre og trafikanter til at støtte op om skolepatruljernes arbejde. Hver tredje skolepatruljeelev har haft ubehagelige oplevelser såsom tilråb, fuck-fingre og påkørsler.

Skolepatruljerne sørger for, at Danmarks børn kommer sikkert over vejen. Det har de gjort i 70 år uanset om det er bidende koldt, regner eller sner.

I januar og februar kan vejret være noget af en udfordring

Især i januar og februar kan vejret være noget af en udfordring, og det er en god anledning til at bakke op om skolepatruljerne og vise dem, at vi alle sætter stor pris på deres indsats. Det mener Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.

Februar plejer at være den koldeste måned på året, og derfor har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring valgt uge 5 til kampagnen “Den Sureste Uge” som startskud til en ny indsats, der skal få flere til at vise skolepatruljerne den anerkendelse, som de fortjener.

Artiklen fortsætter under videoen.

Kampagne med kakao, kage og smil til skolepatruljer

Kampagnen begynder mandag den 28. januar 2019, og i løbet af ugen opfordres trafikanterne til at give skolepatruljerne et stort smil og vise dem mere respekt. Flere kommuner, politikredse og skoler i hele landet bakker op om kampagnen og vil møde op på skolevejene for at hylde skolepatruljerne.

»Rundt om i landet har politi og kommuner planer om at møde op med for eksempel flødeboller, varm kakao eller kage og friskbagte boller for at forkæle skolepatruljerne og vise, at vi alle sætter meget stor pris på deres indsats på skolevejene. Med kampagnen opfordrer vi også forældre og trafikanterne til at give skolepatruljerne et smil eller et par rosende ord med på vejen, da de i høj grad fortjener det,« siger Jakob Skov Øllgård, konsulent, Rådet for Sikker Trafik.

Bilister og cyklister både råber og dytter ad patruljerne

Sidste år viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan for eksempel være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne.

»Uanset vejret står skolepatruljerne altid klar til at passe på deres kammerater. Desværre er det ikke kun vejret, der kan være surt, men også trafikanter i morgentrafikken. Skolepatruljerne fortjener om nogen anerkendelse for det ansvar, de tager, fremfor sure miner. Derfor opfordrer vi alle til at give dem et skulderklap med på vejen, særligt når vejret er surt,« siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring og far til fem børn.

Eksempler på ubehagelige episoder for skolepatruljeelever

  • »Bilist kørte over vejen, selv om vi gjorde tegn til, at han skulle stoppe.«
  • »Der var en bilist, der gav os fuck-fingeren.«
  • »Der kom en bil med høj fart, som bremsede hårdt op lige foran mig. Bilisten råber at jeg skal flytte mig og giver mig fingeren.«
  • »Cyklist kørte ind i min arm og sagde “Jeg har ikke tid til det her pjat”.«
  • »Der var en cyklist, der råbte ad mig.«

Skolepatruljen skaber tryghed i trafikken for både børn og voksne. Morgen efter morgen, i al slags vejr står de der. Udrustet med veste og viljestyrke afvikler de morgentrafikken og hjælper store og små sikkert i skole. Sådan har det været siden 1949, hvor Danmarks første skolepatrulje så dagens lys.

(Pressefoto: Rådet for Sikker Trafik).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.