Vellykket generalprøve for vaccinationsindsatsen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Efter gårsdagens vaccinationer er der nu vished for, at Region Sjælland har rigeligt kapacitet til at vaccinere et stort antal borgere dagligt. Det største problem er, at borgerne møder for tidligt frem.

I går blev 19.640 borgere i Region Sjælland vaccineret som led i en national generalprøve af vaccinationsindsatsen.

Gårsdagens generalprøve havde til formål at sikre, at regionens vaccinationscentre er klar til at massevaccinere borgerne i stort antal, når der kommer vacciner til det. Og det gik godt. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Kø, hvis borgerne møder for tidligt frem

Efter gårsdagens vaccinationer er der nu vished for, at Region Sjælland har rigeligt kapacitet til at vaccinere et stort antal borgere dagligt. I går blev der vaccineret i 21 vaccinationscentre. De er placeret på regionens akutsygehuse og i alle regionens kommuner.

Region Sjælland har ved dagens generalprøve haft fokus på, om der er områder, der kan optimeres. Der har været særlig opmærksomhed på forhold omkring ankomsten til vaccinationscentret samt flow gennem centret og observationsområdet efter vaccination.

Erfaringerne fra i går viser, at den største udfordring var, at borgerne mødte op for tidligt og det afstedkom kødannelse en overgang i blandt andet Næstved, Holbæk og Køge.

Tilbagemeldingerne fra borgerne var, at de kom i god tid, fordi de simpelthen glædede sig til at blive vaccineret. Det var positivt, og det blev håndteret de steder, hvor det skabte kø.

»Vi har i det hele taget fået en meget positiv respons fra borgerne, som var glade, lettede og taknemmelige over at blive vaccineret,« fortæller Søren Wistisen Rasmussen, der er lægefaglig enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Borgerne var glade for at blive vaccineret

Selvom der blev vaccineret seks gange flere end normalt, viste dagen, at Region Sjælland har kapacitet til at vaccinere endnu flere.

Statsminister Mette Frederiksen (S) besøgte vaccinationscentret i Roskilde, hvor hun fik lejlighed til at opleve vaccinationsindsatsen på nært hold. Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) var med til rundvisningen.

»Jeg er glad og stolt over, at det gik godt i dag. Alle medarbejdere har ydet en kæmpe indsats. Jeg var selv i Roskilde, og det var godt at se, hvor glade borgerne var for at blive vaccineret. For mig er det vigtigt at skabe tryghed for borgerne om, at vi er helt klar, når der kommer mange vacciner,« siger Heino Knudsen.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.