Boligsalget nærmer sig niveauet før corona

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Zand.News – »Grundlæggende begynder vi at se flere indikatorer på, at boligmarkedet bevæger sig i en retning og i et tempo, som minder om den normal, vi kendte før corona. Det er en positiv udvikling efter nogle mildest talt usædvanligt vilde år på boligmarkedet,« lyder det.

Nye handelstal fra Boligsiden viser, at der i alt blev solgt 7.704 boliger i juni måned. Dermed nærmer boligsalget sig samme niveau som gennemsnittet for juni fra årene før corona. Med juni måned er der samtidig sat punktum for boligsalget i første halvår 2023, som ligger lavere end i tidligere år. Det skriver Boligsiden i en pressemeddelelse.

Der ses en rolig fremgang på boligmarkedet

For tredje måned i træk steg boligsalget i juni måned. Det fremgår af Boligsidens nye handelstal, som viser, at der i alt blev solgt 7.704 boliger i juni, hvilket er 4,7 procent flere, end der blev solgt i maj.

Og med den seneste måneds stigning betyder det, at boligsalget nu ligger 2,7 procent under det gennemsnitlige niveau for juni-salget af boliger i årene 2015-2019.

»Vi har løbende set en stille og rolig fremgang på boligmarkedet i løbet af de seneste måneder, hvor dem, der holdt tilbage med at købe bolig i efterår- og vintermånederne, nu i stigende grad får realiseret deres boligkøb,« siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

»Der er således en spirende købelyst, som nærmer sig niveauet for juni-salget før coronaboomet. Grundlæggende begynder vi at se flere indikatorer på, at boligmarkedet bevæger sig i en retning og i et tempo, som minder om den normal, vi kendte før corona. Det er en positiv udvikling efter nogle mildest talt usædvanligt vilde år på boligmarkedet.«

Salgsresultat for første halvår 2023 er stadig lavt

Med de seneste juni-tal er det muligt at gøre status på, hvordan boligsalget gik for det første halve år af 2023. Således blev der i alt solgt 38.268 boliger i årets første halvår, hvilket er det laveste salgsresultat for første halvår siden 2014.

»Selv om der blev solgt et fint antal af boliger i juni måned, så ligger det totale salg for første halvår 2023 på et forholdsvist lavt niveau. Det hænger naturligvis sammen med, at der er et efterslæb fra vintermånederne, hvor handelsaktiviteten var yderst begrænset,« forklarer Birgit Daetz og fortsætter:

»Men der er ingen tvivl om, at boligsalget igen er kommet op i gear sammenlignet med andet halvår 2022, hvor der blev solgt 27 procent færre boliger, end der blev i første halvår i år.«

Der blev solgt 71 ejendomme i Slagelse Kommune i juni måned 2023, og der blev solgt 373 i første halvår. Det betyder, at der er sket en sigtning på 33,2 procent fra andet halvår 2022 til første halvår 2023.

Største månedlige stigning for sommerhusene

Den største, månedlige stigning i boligsalget finder vi blandt sommerhusene, hvor der i juni måned blev solgt 1.020 styks i alt. Det er nemlig 12 procent flere solgte sommerhuse end i maj. Samtidig er juni-salget af sommerhuse i år 9,2 procent højere, end det var i samme måned i 2015-2019.

»Der er tale om en høj, månedlige stigning for sommerhusene sammenlignet med tidligere år. Noget af stigningen skyldes sommersæsonen, men generelt set er interessen for at købe eget sommerhus stadig stor, hvor juni-salget i år endda også ligger pænt over niveauet fra før corona,« siger Birgit Daetz.

Antallet af solgte sommerhuse i første halvår 2023 endte på 4.252 styks, som ikke er set lavere siden 2016.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Master Senaiper / Pixabay). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.