3,5 milliarder på vej til borgere i Region Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – »Der er mange i Region Sjælland, der skal have penge tilbage i skat, og i gennemsnit får de 6.483 kroner i hånden,« lyder det fra Skattestyrelsen.

I dag begynder Skattestyrelsen at udbetale overskydende skat til alle dem, der har betalt for meget i skat i 2022. I Region Sjælland vil cirka 550.000 borgere få mere end 3,5 milliarder kroner i hænderne. Det er flere penge end sidste år. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Stigning fra 2,75 milliarder sidste år til 3,5 i år

Fredag vil mange borgere i Region Sjælland opleve, at der tikker et beløb ind på deres NemKonto. Det er penge fra Skattestyrelsen til borgere, der har betalt for meget i skat sidste år. I Region Sjælland er det cirka 550.000 borgere, der i dag eller den kommende tid vil få deres overskydende skat for 2022 tilbage.

»Der er mange i Region Sjælland, der skal have penge tilbage i skat, og i gennemsnit får de 6.483 kroner i hånden. Vi kan desuden se, at borgerne i Region Sjælland samlet skal have flere penge tilbage i skat i år, her er beløbet cirka 3,5 milliarder sammenlignet med sidste års beløb på cirka 2,75 milliarder,» fortæller Jan Møller Mikkelsen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Generelt har borgerne i år sørget for tidligt at rette i deres årsopgørelse, og derfor kan de få udbetalt penge allerede i den første udbetalingsrunde af flere. Når borgere i Region Sjælland og de øvrige regioner i år skal have flere penge tilbage i skat end sidste år, skyldes det flere faktorer.

Højere beskæftigelsesfradrag i løbet af 2022

»I år udbetaler vi overskydende skat til godt fire ud af fem danskere på landsplan. Vi ved, mange har haft stigende renteudgifter og har kørt mere til og fra arbejde. Samtidig er der også mange, der har fået et højere beskæftigelsesfradrag i løbet af 2022. Det er de mange bække små, der betyder, at borgere med overskydende skat i gennemsnit på landsplan får 1.200 kroner mere i hånden i år end sidste år,« siger Jan Møller Mikkelsen og fortsætter:

»Nogen borgere i Region Sjælland står nok med en dejlig følelse, når pengene kommer ind på kontoen i dag. Men overskydende skat betyder jo faktisk, at man har betalt for meget i skat i løbet af året. Derfor kan man spørge sig selv: Ville det i virkeligheden være bedre for min økonomi, hvis jeg fik for eksempel 500 kroner mere udbetalt hver måned – i stedet for et større beløb, når året er gået? Hvis ja, så skal ens forskudsopgørelse for 2023 tjekkes og stemme.«

Frivillig betaling af restskat senest den 3. juli

I Region Sjælland er der dog også borgere, der skal betale restskat. Cirka 115.000 sjællændere skal tilsammen betale næsten 950 millioner tilbage i skat, fordi de har betalt for lidt i løbet af 2022. Det svarer til et gennemsnit på 8.261 kroner i restskat, hvis man er en af de borgere i regionen, der har fået et rødt tal på sin årsopgørelse. Frivillig betaling af restskat skal ske senest den 3. juli 2023.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Megaflopp / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.