28 husstande ransages i en større sag om ulovligt pirat-tv

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

En formodet bagmand fra Augustenborg på Als er blevet anholdt, og hele 28 husstande er blevet ransaget i en større sag om ulovligt pirat-tv.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har som led i en omfattende aktion mod ulovligt pirat-tv foretaget ransagning af 28 adresser. Dertil kommer, at en 60-årig formodet bagmand fra Augustenborg på Als er blevet anholdt.

»Alt tyder på, at bagmanden har distribueret ulovligt tv til en lang række husstande. Nu skal efterforskningen vise, om han også har tjent penge på distributionen. Uanset hvad vil det få konsekvenser for både bagmand og brugere,« udtaler Michael Lichtenstein, som er fungerende vicepolitiinspektør i SØIK.

27 husstande har fået beslaglagt udstyr, som gør det muligt at se tv uden at betale den retmæssige udbyder, mens en bagmand blandt andet har fået beslaglagt en server.

Interesseorganisationen Nordic Content Protection anslår, at 50.000 personer ser ulovligt pirat-tv i Danmark. Kriminaliteten sker typisk ved, at en bagmand køber adgang til en tv-pakke, hvorefter vedkommende ulovligt kopierer og distribuerer det tv-signal via internettet, som giver adgang til fjernsynskanalerne.

»Bagmanden står over for en straffesag, mens brugerne kan se frem til bøder. Derudover kan de alle forvente et stort erstatningskrav fra tv-udbyderen,« siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein.

Det er SØIK’s særlige IPR-gruppe (Intellectual Property Rights), der har stået for efterforskningen samt forberedelsen og udførelsen af dagens aktion. De 28 ransagninger er foretaget i Midt- og Vestjylland samt Syd- og Sønderjyllands politikredse.


Genrefoto: simpson33 / iStock

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.